Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Έφυγε» ο Αχιλλέας Ευαγγέλου. Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του

Έφυγε το Σάββατο ο Συρρακιώτης συνταξιούχος καθηγητής Αχιλλέας Ευαγγέλου.

Με τον μεγαλύτερο φροντιστηριακό οργανισμό στα Γιάννενα τις δεκαετίες του ΄70 και ΄80, δίδαξε σε πάρα πολλούς Γιαννιώτες μαθητές (και όχι μόνον) τα μαθήματα Φυσικής και Χημείας

Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του στα Γιάννενα


Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Αχιλλέα Ευαγγέλου. 

Ο Αχ. Ευαγγέλου «έφυγε» σε ηλικία 73 ετών, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα προβλήματα υγείας.

Ως καθηγητής φυσικής ο ίδιος μετέδωσε τις γνώσεις του σε πολλές γενιές σημερινών επιστημόνων, ενώ τα «Φροντιστήρια Ευαγγέλου» αποτελούσαν συνώνυμο της επιτυχίας. Το πάθος του για την επιστήμη του και η αγάπη του για τους νέους ήταν η κινητήριος δύναμή του για να συνεχίσει να διδάσκει για πολλές δεκαετίες και πολλοί είναι αυτοί που του οφείλουν τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο Αχιλλέας Ευαγγέλου ήταν απ' τους πιο δραστήριους Συρρακιώτες την δεκαετία του ΄70, ενώ είχε διετελέσει και πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων

Συμμετοχή είχε και στα κοινά της πόλης και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων την περίοδο 1975 – 1978 με την παράταξη Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση του Κωνσταντίνου Μπέγκα, στην πρώτη δημοτική αρχή της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου