Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Εθελοντικό διήμερο συγκομιδής απορριμάτων στα Τζουμέρκα, απ' το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών


Το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών διοργανώνει υπό την αιγίδα του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου αλλά και την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Kεντρικών Τζουμέρκων, εθελοντικό 2ήμερο συγκομιδής απορριμμάτων και ανεπιθύμητων υλικών στις 9 και 10 Αυγούστου, με επίκεντρο τους Μελισσουργούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Β.Α Τζουμέρκων. 

Σας προσκαλούμε όλους να δώσετε το παρόν για να βοηθήσουμε αυτό το διαμάντι της Ηπείρου να λάμψη. 
Αναλυτικά το διήμερο πρόγραμμα: ....
Μέρα 1η : 
Η ομάδα του καταφυγίου μας θα αναλάβει να μπει με τεχνικά μέσα καταρρίχησης στα απόκρημνα και επικίνδυνα σημεία (ρεματιές, όχθες, ποτάμια),και με την βοήθεια εθελοντών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας (Άρτα-Ιωάννινα) θα καταφέρουμε να ανασύρουμε ποσότητες σκουπιδιών που έχουν μεταφερθεί με τα χρόνια. Παράλληλα μικρότερες ομάδες εθελοντών θα καθαρίσουν τις συνοικίες του χωριού συσσωρεύοντας τα σκουπίδια σε κομβικά σημεία απ΄ όπου φορτηγό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα τα μεταφέρει σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων της Π.Ε Άρτας. Το απόγευμα συνάντηση στο καταφύγιο, όπου θα φροντίσουμε να διασκεδάσουμε όλους τους φίλους εθελοντές, με ζωντανή έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, φαγητό και ποτό.

Μέρα 2η : 
Από το πρωί οι ομάδες εθελοντών θα ξεχυθούν στο οδικό δίκτυο ως και τα χωριά Πράμαντα – Τσόπελα και θα φροντίσουν τον καθαρισμό του ενώ παράλληλα μικρότερες ομάδες, θα αναλάβουν να καθαρίσουν φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς που είναι κρυμμένοι λίγο έξω απ΄ τα χωριά. Αυτοκίνητο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα αναλάβει με την βοήθεια μας να απομακρύνει τα απορρίμματα από κάθε σημείο συγκέντρωσης τους. Για όσους παρευρεθούν το 2ήμερο,το καταφύγιο μας, διαθέτει δωρεάν κατασκηνωτικό χώρο με την υποστήριξη μας (ντούζ. W.C) Στόχος της πρόσκλησης είναι: η ανάδειξη της περιοχής και η προστασία του περιβάλλοντος

Με εκτίμηση: Ορειβατικό καταφύγιο Μελισσουργών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου