Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Κωνσταντίνος Χολέβας. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων με τους "Πολίτες για την Ανατροπή"

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα σε παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε όλα τα Αυτοδιοικητικά σχήματα της Ηπείρου.

Όποιος υποψήφιος που έλκει την καταγωγή του απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επιθυμεί, μπορεί να αποστείλει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μια φωτογραφία του και σύντομες απόψεις του, στο sirrakiotis@gmail.com.


Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.




Σήμερα σας παρουσιάζει τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ιωαννιτών Κωνσταντίνο Χολέβα, με την παράταξη "Πολίτες για την Ανατροπή" του υποψήφιου Δημάρχου Λάζαρου Νάτση





Ο Κωνσταντίνος Χολέβας του Ευστρατίου, γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1975 και αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων (Επιφάνειος Σχολή) το 1992. Ζει μόνιμα στα Ιωάννινα, «Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας». Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Κυριακή Καρδαμάκη και έχουν δύο παιδιά. Καταγωγή έχει από το γραφικό Συρράκο Τζουμέρκων, τόπο γέννησης και του παππού του Κώστα Χολέβα.
[Αξίζει να αναφερθούμε στη ζωή του παππού του, καθώς αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και την οικογένεια. Ο παππούς Κώστας Χολέβας απ' το Συρράκο Ιωαννίνων, εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος σε κατάστημα των Ιωαννίνων και αργότερα άνοιξε παντοπωλείο στα Γιάννενα, στην οδό Μπιζανίου, με τη γυναίκα του Μαρία Κατσάνου, που παντρεύτηκαν το 1940 και απόκτησαν δυο παιδιά, τον Ευστράτιο (Τάκη) και τον Κίμωνα. Στην κατοχή έγινε απ' τους πρώτους μέλος της ΕΠΟΝ και του ...
ΕΑΜ, πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ανήκε στην επιμελητεία του ΕΑΜ. Προμήθευε τρόφιμα τους αντάρτες και πρωτοστατούσε σε εράνους για την συμπαράσταση προς τις οικογένειες εξόριστων και ανταρτών. Συνελήφθη και κλείστηκε στις στρατιωτικές φυλακές του ΦΙΞ και λίγες μέρες μετά συνέλαβαν και την μητέρα του που την άφησαν ελεύθερη λόγω ελλειπών ενοχοποιητικών στοιχείων. Ο Κώστας Χολέβας παραπέμφθηκε στο έκτακτο στρατοδικείο μαζί με άλλους 114 συλληφθέντες, με την γνωστή υπόθεση Πρίντζου, που τον κατηγόρησαν για συμμετοχή σε συμμορία και ο Βασιλικός Επίτροπος πρότεινε την καταδίκη του σε ισόβια δεσμά. Το στρατοδικείο όμως, τον καταδίκασε τετράκις σε θάνατο και στις 10 Αυγούστου 1948 εκτελέστηκε στο λόφο Σταυρακίου Ιωαννίνων, όπου και το 1983 ανεγέρθη μνημείο. Το όνομά του πήρε οδός της πόλης των Ιωαννίνων στην Κιάφα, καθώς και στο Συρράκο αρχικά η πλατεία και στη συνέχεια κεντρικός δρόμος του χωριού.
Προς τιμή του Κώστα Χολέβα, οι υιοί του Ευστράτιος και Κίμωνας, έκαναν δωρεά στο χωριό την πλακόστρωση της Κεντρικής Πλατείας και του Αγίου Νικολάου καθώς και την αρμολόγηση των τοιχοποιιών τους, την πλακόστρωση του περιβάλλοντος χώρου της Παναγίας και την κατασκευή του καλντεριμιού και των στηθαίων του από τις Λεύκες (είσοδος χωριού) μέχρι και το Κέντριλι Μάρι. ]
Σε συνέχεια του βιογραφικού του Κων/νου Χολέβα, να αναφέρουμε ότι έχει σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜSc.) στον Τομέα Γεωτεχνικής, εκπονώντας διατριβή στις «Εναλλακτικές λύσεις σχεδιασμού επιχωμάτων οδοποιίας με οπλισμένη γη».
Εργάσθηκε μέχρι το 1998 σε μία από τις μεγαλύτερες τεχνικές - κατασκευαστικές εταιρίες στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα & μέχρι το 2000 σε τεχνική εταιρία με έδρα την Ορεστιάδα, την πόλη που υπηρέτησε και το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας ως έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού στρατού.
Από το 2002 μέχρι και σήμερα, είναι μέλος της Τεχνικής Εταιρίας ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. με έδρα τα Ιωάννινα. Η παρουσία της εταιρίας στο μελετητικό και κατασκευαστικό χώρο ξεκινάει από το 1974, με την ίδρυση της τεχνικής εταιρίας ΑΦΟΙ ΧΟΛΕΒΑ Ο.Ε. από τους αδελφούς Χολέβα Ευστράτιο και Κίμωνα του Κων/νου. Συνεχίζει δυναμικά με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς MSc. Κων/νο, Θεόδωρο και Άρη Χολέβα, με συνεχή εξέλιξη στις παρεχόμενες υπηρεσίες μελέτης και κατασκευής σύγχρονων τεχνικών έργων.
Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος φοιτητικών παρατάξεων. Η δραστηριότητα του έντονη στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.
Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας και έχει μουσικές σπουδές από μικρή ηλικία, στην κλασική κιθάρα, την αρμονία και σύνθεση, που πραγματοποίησε σε Ιωάννινα και Αθήνα.

ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

«Προτεραιότητα μου είναι να συμμετάσχω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός στρατηγικού προγράμματος εξωστρεφούς ανάπτυξης του Δήμου, που θα στηριχθεί και θα αναδείξει το Μητροπολιτικό του χαρακτήρα και θέση σε σχέση με όμορους Δήμους και πόλεις, καθώς και εσωστρεφούς ανάπτυξης, η οποία θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό, την ορθολογική λειτουργία και οργάνωση του Δήμου, στη συμμετοχική δράση των πολιτών του, συμβάλλοντας έμμεσα και άμεσα στη μείωση της ανεργίας. Οραματίζομαι ένα Δήμο άμεσα σχετιζόμενο με την πολιτιστική δραστηριότητα των πολιτών για τους πολίτες.
Θέλω να εργαστώ στο πλευρό του Λάζαρου Νάτση, ώστε να ανατραπεί και να σπάσει επιτέλους η αλυσίδα των έργων βιτρίνας μόνο, προκειμένου κάθε τεχνικό έργο που πραγματοποιείται στο Δήμο Ιωαννιτών να έχει ως γνώμονα τις σύγχρονες απαιτήσεις του δημότη, χωρίς οικονομικές υπερβάσεις και αυθαιρεσίες. Στόχος είναι τα έργα να παραδίδονται εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές των εγκεκριμένων μελετών, γιατί κάθε Ευρώ που συνεισφέρει ο δημότης από το υστέρημά του στον τόπο του, αξίζει πραγματικά.»


E-mail:             cholevaskostas@cholevasco.gr

Ιστοσελίδα:     www.CholevasCo.gr

Facebook:        www.facebook.com/kostas.holevas
Twitter:           @cholevaskostas
Skype:              xolebaskostas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου