Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Μαρία Τζίμα. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τον "Σύγχρονο Δήμο"

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους για το Ευρωκοινοβούλιο, τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του Μαΐου που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα σε παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε όλα τα Αυτοδιοικητικά σχήματα της Ηπείρου.

Όποιος υποψήφιος που έλκει την καταγωγή του απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επιθυμεί, μπορεί να αποστείλει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, μια φωτογραφία του και σύντομες απόψεις του, στο sirrakiotis@gmail.com.


Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.

Σήμερα σας παρουσιάζει την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Μαρία Τζίμα με την παράταξη "Σύγχρονος Δήμος" του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ.



Γεννήθηκα το 1972 και μεγάλωσα στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, μέσα στο ήθος την τιμιότητα αλλά και τον μόχθο της  επιβίωσης των γονέων μου Δημητρίου και Μαργαρίτας Τζίμα, που βίωσαν την μετανάστευση στο εξωτερικό αλλά και την σκληρή εργασία της υπαίθρου.

Γνωρίζω καλά τόσο την ευρύτερη περιοχή όσο και τους ανθρώπους της,  αφενός επειδή μαθήτευσα στο γυμνάσιο Καλεντζίου και αφετέρου γιατί οι γονείς μου δραστηριοποιήθηκαν επί χρόνια στο παραδοσιακό νερόμυλο του χωριού, είχαν δοσοληψίες και διατηρούσαν καλές σχέσεις με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετώντας τις ...
ανάγκες τους και προσφέροντας με την τεχνογνωσία που κατείχαν στην λειτουργία και συντήρηση του παραδοσιακού νερόμυλου.

Σήμερα ζω και εργάζομαι στα Ιωάννινα διατηρώντας παράλληλα ισχυρούς δεσμούς με το χωριό  μου.
Είμαι απόφοιτη της Νοσ/κης Σχολής Γ.Χατζηκώστα, απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής έχω πτυχίο αγγλικής  και γνώσης χειρισμού ηλ. Υπολογιστών.
Εργάστηκα για μια δεκαετία ως νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στη συνέχεια μετατάχτηκα ως βρεφονηπιαγωγός στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος όπου εγγράφονται τα παιδιά των εργαζομένων.
Μετέχω στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Είμαι ενεργό μέλος της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής "Βορείως" ως ερασιτέχνης ηθοποιός  υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Σεντελέ.

Φίλη/ε συνδημότη

η γυναικεία υποψηφιότητα είναι ουσιαστική και όχι νομική υποχρέωση.

Εξάλλου η ιστορία αποδεικνύει τον δυναμισμό και την προσφορά της ηπειρώτισσας γυναίκας. Θέλω και μπορώ να προσφέρω στην περιοχή μου ως άνθρωπος που έχει μάθει να προσφέρει στο συνάνθρωπο μέσα από τα επαγγέλματα που υπηρέτησα και υπηρετώ αλλά και ως προσωπικότητα.

Ως μητέρα δύο παιδιών [κόρη που σπουδάζει βιολόγος και ένα γιο στην τρίτη λυκείου] νοιάζομαι  για το μέλλον των νέων της περιοχής. Πιστεύω πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει κοινωνικό έργο στις δύσκολες μέρες της ανάλγητης κεντρικής εξουσίας.

Πρέπει να βοηθηθεί ο νέος επιχειρηματίας είτε του πρωτογενή τομέα ή του εναλλακτικού τουρισμού,  να συνεχίσει η  διευκόλυνση της καθημερινότητας του ηλικιωμένου αλλά και η παροχή υπηρεσιών στον επισκέπτη και στον πατριώτη που έρχεται στο Δήμο ορισμένες εποχές του χρόνου.

Θέτω υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Γιάννη Σεντελέ  γιατί πιστεύω στις ικανότητές του,  θεωρώ πως έχει να δώσει πολλά ακόμη στο δήμο και όχι μόνο, ενώ η αγάπη του για τον πολιτισμό και το θέατρο που αποτελούν τεράστια συνεισφορά στην προώθηση και στην προβολή της τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ο τρόπος που προσεγγίζει τους συνδημότες του προσθέτουν κατά την άποψή μου κάτι παραπάνω από το ρόλο του δημάρχου. Επιπλέον έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο ψηφοδέλτιό του πολλούς αξιόλογους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου