Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Με μοναδικό αντίπαλο, τα προβλήματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ο Γιάννης Σεντελές

Γιάννης Σεντελές

Με υπερπλήρη παράταξη υποψηφίων "κατεβαίνει" στις εκλογές ο Γιάννης Σεντελές.

Η δυναμική του συνδυασμού του "Σύγχρονου Δήμου" και η η παρουσία μόνον μιας αντιπάλου παράταξης, δημιουργεί προϋποθέσεις για άλλη μια θητεία στον νυν Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων


Γράφει ο Βασίλης Κίστης

Τελικά απ’ τις τρείς "κινήσεις" για συνδυασμούς παρατάξεων που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, μόνον δύο θα λάβουν μέρος στην εκλογική μάχη της 18ης Μαίου για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Η παράταξη του νυν Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ η οποία κατέρχεται στις εκλογές με ένα υπερπλήρες ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από συμπολίτες μας απ’ όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Ο νυν Δήμαρχος αξιοποιώντας πλήρως την πραγματικά πάρα
πολύ καλή θητεία του στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων τα προηγούμενα 3μιση χρόνια κατεβαίνει «ενισχυμένος» στις εκλογές για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Κι αυτό, επιπροσθέτως, λόγω του ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» του Γιάννη Αργύρη, μετά την απόφαση του επικεφαλής της να πολιτευτεί με την ...Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα στα Γιάννενα σαν υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, διαλύθηκε και δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο. Αρκετά άλλα στελέχη της παράταξης του Γιάννη Αργύρη πήραν απόφαση να πολιτευτούν είτε στις Περιφερειακές εκλογές, είτε σε δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ιωαννιτών, είτε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ.

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παραδοσιακά, κατέθεσε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής αυτή την φορά την Τασία Κίτσιου στην θέση του απερχόμενου Γιάννη Σταύρου, ο οποίος σημειωτέον «μεταπηδά» στο ψηφοδέλτιο της ίδιας πολιτικής δύναμης στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου σαν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Στόχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκτός απ’ τους παραδοσιακά ενταγμένους ψηφοφόρους στον χώρο της Αριστεράς, να αντλήσει ψηφοφόρους και απ’ την πρώην παράταξη του Γιάννη Αργύρη καθώς και από τυχόν δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Γιάννη Σεντελέ.

Μια Τρίτη παράταξη, αυτή που υποστηριζόμενη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Κωστούλα, που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό, τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά της καθώς το χρονικό διάστημα απ’ την συσπείρωση δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου που επιχειρήθηκε μέχρι και την κατάθεση των ψηφοδελτίων ήταν πολύ μικρό, με αποτέλεσμα η κίνηση του κου Κωστούλα να μην τύχει ευρείας ανταπόκρισης και τελικά να αποσυρθεί το μέχρι τότε μερικώς σχηματισμένο ψηφοδέλτιο.

Έτσι το μεγάλο στοίχημα πλέον του Γιάννη Σεντελέ και της ανεξάρτητης παράταξής του, είναι να συνεχίσει το έργο του στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων που έχει αρχίσει κοντά τέσσερα χρόνια τώρα και για μια ακόμη πενταετία. Με κατάλληλο σχεδιασμό και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα απ’ το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαϊκά προγράμματα, να οδηγήσει τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων στην ανάπτυξη και με σαφή κατεύθυνση για το καλύτερο μέλλον των Τζουμέρκων. Το …μέγεθος του ποσοστού που θα επιδιώξει να κερδίσει απ’ τους ψηφοφόρους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, θα είναι το ελάχιστο τίμημα, μιας και τα προβλήματα είναι πολλά και με κατάλληλο καθοδηγητή τον Δήμαρχο, περιμένουν όσο το δυνατόν πιο άμεση λύση.

Για την Τασία Κίτσου και την παράταξή της θεωρείτε δεδομένη η εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση πάντα με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για τα Τζουμέρκα. Η παρακαταθήκη που άφησε ο Γιάννης Σταύρου στο αντιπολιτευτικό του έργο τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί για την κα Κίτσου και τους συμβούλους της παρατάξεώς της που θα εκλεγούν , τροχοπέδη στο να συναινέσουν κι αυτοί με τον τρόπο τους για να γίνει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ακόμη πιο «Σύγχρονος Δήμος».
Να ευχηθούμε σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία στην εκλογή τους και προπαντός καλή δύναμη για την «σκληρή» δουλειά που τους περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου