Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παρουσίαση υποψηφίων Δημάρχων καταγόμενων απ' τα Βόρεια Τζουμέρκα. Χρήστος Τσιρογιάννης. Υποψήφιος Δήμαρχος Άρτας

Το sirrakiotis blogspot.com, παρουσιάζει υποψηφίους Δημάρχους όλων των Αυτοδιοικητικών σχημάτων που διεκδικούν την ψήφο στις εκλογές του Μαΐου και που έλκουν την καταγωγή τους απ’ τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Σκοπός είναι να προβληθούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων για την καλύτερη ενημέρωση των συμπατριωτών μας.





Στα πλαίσια παρουσίασης των υποψηφίων Δημάρχων, σήμερα παρουσιάζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη που διεκδικεί τον Δήμο με την παράταξη "Αρτινών Συνεργασία"



ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Γεννήθηκα τις 15-1-1975 στους Χαλκιάδες Φιλοθέης Άρτας, από αγροτική οικογένεια. Είμαι γιος του Κωνσταντίνου Τσιρογιάννη και της Κωνσταντινιάς Ζιώγα με καταγωγή από την Φιλοθέη Άρτας και το Συρράκο Ιωαννίνων αντίστοιχα.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Είμαι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Ιωάν. Κωνσταντάκη, Περιβαλλοντολόγο ( υπάλληλος Δήμου Αρταίων ), με καταγωγή από το Κεντρικό και τα Θεοδωριάνα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας. Έχουμε δύο αγόρια, 7 και 5 χρονών και διαμένουμε μόνιμα στην Φιλοθέη Άρτας.
ΣΠΟΥΔΕΣ
Τελείωσα το Δημοτικό & Γυμνάσιο Χαλκιάδων και το 2ο Λύκειο Άρτας.
1993-1998: Σπούδασα στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πατρών.
1998: Κάτοχος διπλώματος ικανότητας στην Αγγλική Γλώσσα (First Certificate).
1998-2000: Στρατιωτική θητεία στο Τεχνικό Σώμα.
2003: Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Κατάρτισης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (E.C.D.L. basic).
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
2000-2001: Εργάστηκα ως Διευθυντής Πωλήσεων, σε μεγάλη εμπορική επιχείρηση στον Νομό Άρτας.
2000-2001: Εργάστηκα ως επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Το 2001 διορίστηκα ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Ανάπτυξης (πρώην Τμήμα Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου).
2006-2007: Διατέλεσα Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.
2008-2010: Διετέλεσα αναπληρωτής Διευθυντής στην Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού της Ν.Α.Άρτας, όπου ασχολήθηκα εκτός από τον προγραμματισμό και την παρακολούθηση των τεχνικών και άλλων έργων του Νομού και με αναπτυξιακά θέματα για τον Νομό Άρτας, όπως: Δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου - Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Συκιών – Εγγειοβελτιωτικά έργα πεδιάδας Άρτας – Υλοποίηση προγραμμάτων για τον Αμβρακικό Κόλπο - Προώθηση της Ανακύκλωσης - των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - των ψηφιακών έργων κ.α.
2011 έως σήμερα: Υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου και τοποθετημένος στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη Αλέξανδρου με καθήκοντα Συμβούλου Περιφερειάρχη, όπου ασχολούμαι με διάφορα αναπτυξιακά θέματα, όπως η δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, καθώς και με τα προγράμματα απασχόλησης και γενικά το ΕΣΠΑ.
Σεπτέμβριος 2012: Μέλος ως εμπειρογνώμων, στην ομάδα σχεδιασμού προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, για την Περιφέρεια Ηπείρου.
Παρακολούθησα πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ...

2001-2005: Γενικός Γραμματέας & Ταμίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Άρτας.
2003-2006: Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Άρτας.
Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ΤΕΕ Ηπείρου και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών από το 1999.
Ιούνιος 2011 έως σήμερα: Μέλος στην μόνιμη επιτροπή Περιβάλλοντος – Οικολογίας – Ενεργειακών Θεμάτων του ΤΕΕ Ηπείρου.
2012-2013: Μέλος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο.ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Δ’ Εθνική).
Δεκέμβριος 2012 έως σήμερα: Μέλος του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Συμμετείχα πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές τον Νοέμβριο 2010 ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, όπου εκλέχθηκα 1ος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος στον Νομό Άρτας με 5.900 ψήφους. Όμως στην συνέχεια μου έγινε ένσταση από συνυποψήφιο και έχασα την έδρα μου στο Περιφερειακό συμβούλιο, λόγω του ότι ήμουν αναπληρωτής προϊστάμενος     δ/σης δημόσιας υπηρεσίας.


Η ομιλία του Χρήστου Τσιρογιάννη κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του «Αρτινών Συνεργασία» τον Απρίλιο του 2014

Φίλες και φίλοι,
Φίλοι της Άρτας, φίλοι της «Αρτινών Συνεργασία»,
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που σηματοδοτεί για όλους εμάς μία νέα αρχή. Μία αρχή όχι μόνο για εμάς, αλλά για το νέο ξεκίνημα της πόλης μας. Για τη νέα αρχή που χρειάζεται να κάνουμε όλοι μαζί, σε μία κατεύθυνση συλλογική, προοδευτική, σύγχρονη.
Χαίρομαι πραγματικά γιατί βλέπω απέναντι μου πολλούς ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα. Βλέπω άξια στελέχη, ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας που δίνουν δυναμικά το παρόν. Βλέπω υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, γεμάτους όρεξη και ιδέες.
Βλέπω, όμως, και ανθρώπους με κομματικές αναφορές από διαφορετικούς χώρους, που όλους μας ενώνει η πίστη μας στο μέλλον της Άρτας. Βλέπω φυσικά και πολλούς φίλους, που είναι εδώ από αγνό ενδιαφέρον για το μέλλον της πόλης μας, του Δήμου μας. Όλοι όσοι είμαστε εδώ, είμαστε μία ομάδα. Μία ομάδα εργασίας. Λειτουργούμε συμπληρωματικά, χωρίς να αρνούμαστε την κομματική προέλευση του καθενός, αλλά με μία διαφορά: Είμαστε εδώ χωρίς κομματικές ταυτότητες. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να υψώσουμε νέα τείχη. Γιατί η Άρτα, και σας το λέω δυνατά, δεν μπορεί να μείνει πίσω για χάρη κανενός κόμματος.
Το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ο τόπος μας, όχι να στείλουμε πολιτικό μήνυμα στο κράτος των Αθηνών. Αυτό το έχουν κάνει άλλοι στο παρελθόν, το επιδιώκουν και κάποιοι σήμερα, αλλά ξέρουμε που οδηγεί αυτή η στάση. Οδηγεί στη μιζέρια, στην εσωστρέφεια, στην υπανάπτυξη. Γι’ αυτό νιώθω πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσω την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά. Γιατί ξέρω καλά, το νιώθω, το βλέπω στα μάτια σας, ότι αυτό που μας ενώνει και είμαστε σήμερα εδώ δεν είναι ούτε οι δημόσιες σχέσεις, ούτε τα στενά κομματικά όρια, ούτε πολύ περισσότερο οι εύκολες υποσχέσεις και τα κούφια λόγια.
Είμαστε εδώ για την Άρτα, το Δήμο μας. Γιατί έχουμε τις ίδιες ελπίδες, τις ίδιες προσδοκίες για το αύριο. Την ίδια προσδοκία ότι με πρόγραμμα και δουλειά μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα σ’ ένα αύριο που δεν θα αφήνει κανένα συνδημότη μας στην απέξω. Φίλες και φίλοι, Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από τις εκλογές του Μαΐου. Σ’ αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περίεργα διλήμματα. Ένα πράγμα πρέπει να σκεφτούμε και να συναποφασίσουμε. «Ποιος μπορεί».
«Ποιος μπορεί» να αποδείξει ότι θα είναι πραγματικά στο πλευρό της κοινωνίας με άλλους όρους. Με στόχο όχι μία στείρα προσέγγιση νίκης στις εκλογές αλλά μία προοδευτική προσέγγιση για την επόμενη μέρα. «Ποιος μπορεί» να αλλάξει τη ροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, με όρους δημιουργίας. Με νοικοκύρεμα εκεί που χρειάζεται και με έμπνευση εκεί που τα χρήματα δεν φτάνουν. Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε. Και γιατί το λέω αυτό. Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά, ξέρετε ότι δεν είμαι μηδενιστής. Δεν υποσκάπτω, δεν γκρεμίζω. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτό που συμβαίνει στην Άρτα τα τελευταία χρόνια. Υποδομές απαρχαιωμένες, στασιμότητα, ανέμπνευστη διαχείριση, κατασπατάληση δυνάμεων είναι όλα όσα βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Μία καθημερινότητα, που δεν αξίζει στους Αρτινούς που αγαπούν τον τόπο τους, μοχθούν εδώ και θέλουν να τον δουν να κάνει γρήγορα βήματα μπροστά.
Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζονται δύο πράγματα. Πρώτον, οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Και δεύτερον, η αλλαγή στη νοοτροπία. Το πιστεύω αυτό. Πιστεύω πραγματικά, πως μόνο αν αλλάξουμε πρακτικές, νοοτροπία και ιδέες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο συνδυασμός μας, όπως αποτυπώνεται και στο λογότυπο μας, αυτό εκφράζει.
Τη νέα μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τον τόπο μας χωρίς μεμψιμοιρίες αλλά με θετική διάθεση. Χωρίς εύκολα λόγια, αλλά με πολύ δουλειά. Χωρίς να τα περιμένουμε όλα από το κράτος των Αθηνών, αλλά με δικές μας προσπάθειες για να έρθουν χρήματα από την Ευρώπη, από το νέο ΕΣΠΑ, από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Δεσμευόμαστε ότι καμία ευκαιρία δεν θα πάει πλέον χαμένη. Γιατί, ας μην γελιόμαστε.. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ανοίξουν δουλειές στον τόπο μας, μόνο έτσι θα πάρουμε ανάσα ανάπτυξης ως κοινωνία και ως τόπος.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, για να φέρουμε χρήματα, πόρους και έργα στον δήμο, στην αγορά, στις επιχειρήσεις. Με αυτή την πεποίθηση κατεβαίνω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Θα παλέψουμε για έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, οργανωμένο, αποτελεσματικό, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις Και σας το λέω δυνατά, να το ακούσουν όλοι. Αφήνουμε στους άλλους τα μεγάλα λόγια, τις ανέφικτες προτάσεις και τις ανεφάρμοστες διακηρύξεις. Σε όσους εξακολουθούν να νομίζουν ότι κόβοντας κορδέλες αποδεικνύονται αποτελεσματικοί, εμείς απαντάμε, ότι τότε, σε αυτή τη χώρα, με τόσες κορδέλες που έχουν κοπεί, η εικόνα της χώρας θα έπρεπε να είναι διαφορετική!
Αντίπαλος μας, λοιπόν, ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι ο οποιοσδήποτε διεκδικεί τη δημαρχία. Αντίπαλος μας είναι ένας. Τα προβλήματα των Αρτινών. Στόχος μας είναι ένας. Η βελτίωση της καθημερινότητας των Αρτινών. Σύμμαχοι, όμως, είναι πολλοί. Είναι όλοι οι Αρτινοί που πιστεύουν ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ότι αξίζουμε περισσότερα. Είναι όλοι αυτοί που περιμένουν από εμάς καλύτερες μέρες.
Και τους διαβεβαιώ ότι θα το κάνουμε! Γιατί είμαστε δυνατοί και είμαστε παρόντες στα δύσκολα! Γιατί γνωρίζουμε καλά τους απλούς ανθρώπους και είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Τώρα που μόνο η εμπειρία και το όραμα μπορούν να ξεκολλήσουν το κάρο. Τώρα που μόνο τα στελέχη που διακρίνονται για τη διάθεση προσφοράς τους, για την έλλειψη προσωπικών φιλοδοξιών, για τη συγκρότησή τους μπορούν να πάρουν στους ώμους τους τη δύσκολη δουλειά που πρέπει να γίνει.
Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα και οι πολίτες που είναι στο πλάι μας, όλοι εσείς είστε η δύναμη μας. Και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Ώθηση στον συνδυασμό μας, μας δίνουν οι ιδέες, οι άνθρωποι και το όραμα μας. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει εντολές και να μας κάνει υποδείξεις, ούτε κομματικοί μηχανισμοί, ούτε οικονομικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.
Το πρόγραμμα και την πολιτική μας την διαμορφώνουμε με αυτοτέλεια, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες του Δήμου, των διαμερισμάτων και των Δημοτών. Γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι και θα διεκδικούμε συνεχώς την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών μας προς κάθε κατεύθυνση, παντού όπου λαμβάνονται αποφάσεις που μας αφορούν, παντού όπου υπάρχει λόγος να δώσουμε το παρόν.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Από σήμερα ξεκινά για εμάς και επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Πρέπει να τρέξουμε πολύ για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος που θα αφήσει πίσω της - γιατί είμαι σίγουρος γι’ αυτό- η τετραετία Παπαλέξη.
Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας θέλω όλους δίπλα μου. Παλιούς και νέους συναγωνιστές. Παλιούς και νέους υποψηφίους. Για εμάς δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν υπάρχει η λογική της κομματικής παρθενογένεσης. Υπάρχει μονάχα ένας όρος: η επιθυμία του καθενός να τρέξει, να εργαστεί. Να συγκρουστεί με τις νοοτροπίες που μας κρατούν καθηλωμένους, δέσμιους σ’ ένα μέλλον που δεν μας αξίζει.
Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος του ρεαλισμού, της καινοτομίας και της ευθύνης. Σε αυτό το δρόμο συναντιόμαστε. Και δεν θέλω να σας λέω ψέματα. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα δουλέψουμε από την πρώτη μέρα για να διορθώσουμε τις παραλείψεις, τις αμέλειες, τις μισοτελειωμένες δουλειές. Πρέπει και οφείλουμε να δουλέψουμε εντατικά:

- Για να ενισχύσουμε την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα δίνοντας έμφαση στις ανάγκες της νέας γενιάς.
- Για να ενισχύσουμε τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην τρίτη ηλικία.
- Για να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου και του Δημοσίου προς όφελος των δημοτών μας.
- Για να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων.
- Για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία κάθε είδους συλλογικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Έχουμε πρώτο και κύριο στόχο την εξυπηρέτηση του Δημότη, την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της καθημερινότητας, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων.
Η Άρτα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Χρειάζεται ένα δήμο σύγχρονο και εξωστρεφή, που να αξιοποιεί πλήρως τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θα αποτελεί πρότυπο ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή και την Ήπειρο. Πιστεύουμε στην καινοτομία και σε νέες ιδέες. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ένα Δήμο ανοικτό σε κάθε νέα πρόταση, σε κάθε νέα ιδέα, σε κάθε καινοτομία, σε κάθε επισήμανση, σε κάθε παρατήρηση όλων των Δημοτών.
Θα παλέψουμε για να συνεργασθούν όλες οι τοπικές δυνάμεις, όλοι οι φορείς σε μια Συμφωνία Αξιοπρέπειας, με ένα συγκεκριμένο Σχέδιο για το παρόν και το μέλλον μας. Θα πάρουμε την πρωτοβουλία ώστε, επιτέλους, οι Αρτινοί όλοι μαζί να θέσουμε ως πυξίδα το συμφέρον του Δήμου και να μπουν στην άκρη υπαρκτές ή ανύπαρκτες διαφορές, μικροκομματικές ή προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.
Πρέπει να πείσουμε τους συνδημότες μας,ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν χίλια δυο προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή, ότι αξίζει να ασχοληθούν με το δήμο και την αυτοδιοίκηση, ότι μπορούν μέσα από αυτήν να βελτιώσουν τη ζωή τους, να προσφέρουν στον τόπο μας. Πάμε μαζί, λοιπόν, και πάμε δυνατά!
Είμαστε έτοιμοι, είμαστε προετοιμασμένοι και το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλώσουμε σε κάθε γειτονιά το σχέδιο μας για την πόλη. Ένα σχέδιο συγκροτημένο, με αρχή μέση και τέλος, ένα πρόγραμμα που βήμα βήμα θα μας οδηγήσει σ’ ένα καλύτερο αύριο.
Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δε ζητάμε απλώς τη στήριξή σας για να κάνουμε μία εύκολη διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας.


Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας, μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας! Σας ευχαριστώ θερμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου