Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα από το σύνολο των τοπικών και κεντρικών υπηρεσιών, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου στο ισόγειο του μεγάρου της Περιφέρειας.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης, τόνισε: "Είναι μεγάλη υπόθεση μέσα από την έκθεση φωτογραφίας ο κόσμος να βλέπει την ομορφιά της φύσης σε αυτή την περιοχή, αλλά και να γνωρίζει ενδιαφέρουσες πτυχές της. Μόνο που στην Ελλάδα αυτή τη φύση πολλοί δεν την ξέρουν. Και συχνά δεν την γνωρίζουν και οι υπεύθυνοι. Υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν πάνω στα ...
αλπικά λιβάδια παραγωγούς με τα κοπάδια τους. Δυστυχώς, το 2012 κάποιοι ειδήμονες από την Αθήνα, που ασχολούνταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ με το ζωικό κεφάλαιο, έκοψαν τα συγκεκριμένα είδη από τους καταλόγους και προκάλεσαν πρόβλημα στους παραγωγούς αυτού του τόπου. Εγώ ένα μήνυμα τους στέλνω: τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου να μην τους ενοχλούμε όταν είμαστε άσχετοι και να ρωτάμε τους έμπειρους όπως είναι ο Φορέας Διαχείρισης".
Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση με τον Φορέα, προκειμένου η Περιφέρεια να βοηθήσει όσο μπορεί τους κτηνοτρόφους σε αυτές τις δύσκολες περιοχές.

Στα εγκαίνια της έκθεσης και στην απονομή των βραβείων για τις καλύτερες φωτογραφίες, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου Χρ. Χασάνης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Ανατολιωτάκης και Ι. Κατέρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Φορέα Ι. Καραμπίνας, και ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, από 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, και θα είναι ανοιχτή για όλους, 8.30 -14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου