Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Frames" απ' την "fotometria"



Η εταιρεία ‘Εντευξις και το Photometria Festival συμμετέχει για την διετία 2013-2015 στο πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας μεταξύ ιδρυμάτων ή και οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις. Το θέμα της σύμπραξης είναι ‘ Frames of European Common Life’ (Καρέ της Ευρωπαϊκής κοινής ζωής)
Οι συμμετέχοντες φορείς της σύμπραξης είναι: CIDI (Ιταλία, συντονίστρια), Crossing Borders (Δανία), The Greener Bourgas Foundation (Βουλγαρία), Fundacja Centrum Aktywności Twórczej (Πολωνία) και Έντευξις-Photometria Festival (Ελλάδα). Η εκπαιδευτική σύμπραξη θα διαρκέσει 18 μήνες και στοχεύει στην προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, που θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ
Η φωτογραφία είναι μια τέχνη με ιδιαίτερη δυναμική και ένα καθολικό μέσο έκφρασης που υπερβαίνει τη γλώσσα και διασχίζει τα σύνορα που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Το έργο στοχεύει στην ...

προώθηση της ολοκλήρωσης και ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένταξης με τη χρήση της φωτογραφίας. Η εταιρική σχέση θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή κοινότητα ερασιτεχνών φωτογράφων, που θα μοιραστούν την τεχνική εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές, θα συνεργαστούν για να χρησιμοποιήσουν το φωτογραφικό μέσο ως μέσο κοινωνικής έρευνας και θα στοχαστούν σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Οι εταίροι θα οργανώσουν εργαστήρια για ερασιτέχνες για να διδάξουν τεχνικές φωτογραφίας και θα υλοποιήσουν φωτογραφικές εξορμήσεις (υπαίθρια, σε εξωτερικούς χώρους, στην πόλη). Οι μαθητές και οι εκπαιδευτές από κάθε χώρα θα επικοινωνούν και να μοιράζονται γνώμες και συμβουλές σε όλη τη διάρκεια των εταιρικών σχέσεων, μέσω skype συναντήσεων και μέσω ενός ειδικού φόρουμ.
Στο τέλος των εργαστηρίων κάθε εταίρος θα παρουσιάσει μια έκθεση για να δείξει έργα των συμμετεχόντων και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τα θέματα των εργαστηρίων. Κάθε τελική έκθεση θα επισκέπτονται τουλάχιστον ένας μαθητής και ένα μέλος / εκπαιδευτής της οργάνωσης όλων των άλλων χωρών που συμμετέχουν στη σύμπραξη.
Οι εταίροι συμφώνησαν να επικεντρωθούν σε ένα θέμα που θα απασχολήσει φωτογραφικά την ομάδα συμμετεχόντων:
‘Αξιοποίηση των τοπικών πόρων’.
Στις πρώτες συναντήσεις των συμμετεχόντων το θέμα θα παρουσιαστεί αναλυτικά, θα δοθεί μια λίστα από keywords σε σχέση με το θέμα και τις πολλαπλές εκφάνσεις του.
Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών, και της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την φωτογραφία. Όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην εταιρική σχέση βρίσκονται σε μικρές πόλεις , όπου οι πολίτες, ιδίως εκείνων που ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες, έχουν λίγες ευκαιρίες να ενημερωθούν για τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και τις πολιτικές , έτσι είναι απίθανο να αναπτυχθεί μια ισχυρή αίσθηση του ανήκειν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμμετοχή ερασιτεχνών φωτογράφων στην συνεργασία μας θα επιτρέψει σε ενήλικες εκπαιδευόμενους να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και να έρθουν σε επαφή με πολίτες διαφορετικής εθνικότητας , δίνοντάς τους τη μοναδική ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους από ένα εθνικό σε ένα διακρατικό διαγωνισμό. Θα υλοποιηθεί κινητικότητα τουλάχιστον 6 εκπαιδευόμενων από κάθε εταίρο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Πως μπορείτε να λάβετε μέρος :
Το Photometria Photo Festival προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους, αρχάριους, ερασιτέχνες ή/ και επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο έργο. Είναι απαραίτητη η φωτογραφική μηχανή (δεκτά και τα κινητά τηλ. με υψηλή ανάλυση) και η γνώση της αγγλικής γλώσσας (βασική τουλάχιστον). Για να συμμετάσχετε παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και στείλτε την στο info@photometria.gr μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2013 το αργότερο.
Διάρκεια : Το έργο θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις της Photometria θα διαρκέσουν από τον Δεκέμβρη του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 όπου και θα παρουσιαστεί η έκθεση των συμμετεχόντων στο Photometria Festival 2014. Ωστόσο οι συμμετέχοντες θα είναι πλέον μέλη της κοινότητας του έργου και θα συμμετέχουν επικοινωνώντας διαδικτυακά με τους φωτογράφους που συμμετέχουν στο έργο και μετά τον Ιούνιο του 2014. Στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το έργο (εκπαιδευτικές συναντήσεις και συμμετοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα) θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις του Photometria θα γίνουν στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, (Το οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την παραχώρηση του χώρου) Αγίας Μαρίνας 45 . Σε συνεργασία με της ομάδες της Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Παραρτήματα Πρέβεζας - ΕΦΕ και την Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ. οργανώνεται η αναμετάδοση των συναντήσεων μέσω webstreaming.
Οι εκπαιδευτές είναι οι: Κώστας Βάσσης, Κωστής Εμμανουηλίδης, Φωτεινή Παπαχατζή και Παναγιώτης Τσιγκούλης.

Οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκπαιδευτικές συναντήσεις είναι οι εξής :

1η συνάντηση : 14.12.2013
2η συνάντηση : 11.01.2014
3η συνάντηση : 24.01.2014
4η συνάντηση : 15.02.2014
5η συνάντηση : 8.03.2014
6η συνάντηση : 22.03.2014
7η συνάντηση : 5.04.2014
8η συνάντηση : 26.04.2014
9η συνάντηση : 03.05.2014
10η συνάντηση : 10.05.2014
11η συνάντηση : 17.05.2014
12η συνάντηση : 1.06.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου