Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ημερίδα για την Ιστορία, Αρχαιολογία και τα μνημεία των Κατσανοχωρίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

To «Princess Lanassa» στο Κωστήτσι

Ημερίδα για τα Κατσανοχώρια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων το Σάββατο στο Κωστήτσι

«Κατσανοχώρια: Ιστορία-Αρχαιολογία-Μνημεία».











Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και ο Σύλλογος Κατσάνων Ιωαννίνων διοργανώνουν διεθνή επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Κατσανοχώρια: Ιστορία-Αρχαιολογία-Μνημεία».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου ημέρα Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Princess Lanassa», στο Κωστήτσι των Κατσανοχωρίων και θα αρχίσει στις 10 το πρωί.
Η θεματική της ημερίδας αναφέρεται στην ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι το τέλος της τουρκοκρατίας, στην αρχαιολογία των μνημείων και των ανοικτών χώρων και εν γένει στη μελέτη των μνημείων της περιοχής.
Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους από τους ομιλητές με τους τίτλους των ανακοινώσεών τους: ...

- Γεώργιος Βελένης Ομότιμος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας: «Η Δραστηριότητα του Ζωγράφου Ευσταθίου εκ Σκλίβανης στην Ευρύτερη Περιοχή των Κατσανοχωρίων και στην Ξενιτιά».
- Μιχαήλ Κορδώσης Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας: «Το Λοζέτζι (Ελληνικό) στις αρχές του 14ου αιώνα: Κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία»
Prof. Dr. Machiel Kiel: «Population and Production of the Katsanochoria in the 16th and 17th century according to Unpublished or Little-known Ottoman-Turkish Administrative Sources».
Brendan Osswald Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας: «Τα Κατσανοχώρια το Μεσαίωνα: Το Γενικό Πλαίσιο».
Ιωάννης Χουλιαράς Δρ. Αρχαιολογίας: «Ο Τοιχογραφικός Διάκοσμος του Ναού της Κοίμησης Θεοτόκου στην Κορύτιανη και η Εντοίχια Ζωγραφική του πρώτου μισού του 17ου αιώνα στα Κατσανοχώρια».
Ιουλία Κατσαδήμα Δρ. Αρχαιολογίας: «Ταφικά Ευρήματα από τα Πλαίσια Κατσανοχωρίων Ιωαννίνων».
Αικατερίνη Κοντοπανάγου Λέκτορας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης: «Η Τέχνη των Ζωγράφων από τα Κατσανοχώρια: οι Εικονογραφικές τους Προτιμήσεις».
Χρήστος Κλείτσας Δρ. Αρχαιολογίας - Βασιλική Σιώζου Αρχαιολόγος: «Αρχαιολογική Τοπογραφία Κατσανοχωρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου