Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αναποτελεσματικά τα νέα σχήματα για τις προστατευόμενες περιοχές



Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης

Πολιτική βούληση για την προστασία των προστατευόμενων περιοχών, ζητούν οι εργαζόμενοι



Με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, υποστηρίζει για μια ακόμη φορά, ότι με τις καταργήσεις των σημερινών Φορέων και τις συγχωνεύσεις, θα δημιουργηθούν νέα σχήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν προστατευόμενες περιοχές, σε κάποιες περιπτώσεις άνω των τριών εκατομμυρίων στρεμμάτων, ή σε πολλές περιπτώσεις εντελώς διαφορετικού αντικειμένου.
Επίσης εκτιμά ότι με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Φορέων Διαχείρισης, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την «πολυπόθητη ανάπτυξη».
«Σχεδιαζόμενα ενεργειακά και όχι μόνο έργα, εντός προστατευόμενων περιοχών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκτροπή του Αώου, θα βρουν μπροστά τους ακόμη περισσότερο απαξιωμένους και αποδυναμωμένους Φορείς Διαχείρισης που θα έχουν να διαχειριστούν τεράστιες εκτάσεις, χωρίς καμία...

γεωγραφική ή άλλη συνοχή», υποστηρίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί σε οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων, καθώς είναι απλήρωτοι από τρεις έως έξι μήνες, λόγω στάσης πληρωμών των Φορέων,  οι  οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Τέλος ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών, ζητά από το νέο Υπουργό ΠΕΚΑ, να επιδείξει πολιτική βούληση για την προστασία των προστατευόμενων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου