Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Συναυλία με έργα του Συρρακιώτη δημιουργού Σπύρου Ευαγγέλου στην Πρέβεζα



Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Συρρακιώτη δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου

Η Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Περιηγητική Λέσχη Πρέβεζας και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφεύς», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 Χρόνια Απελευθέρωσης της Πρέβεζας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιέρωμα στον Πρεβεζάνο δημιουργό Σπύρο Ευαγγέλου, το Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 8 μ.μ. στην Όαση.


Ο γνωστός σε όλους Συρρακιώτης Σπύρος Ευαγγέλου, πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές στη διάδοση της λόγιας μουσικής στην Πρέβεζα και συνέβαλε καθοριστικά στη μουσική εκπαίδευση της πόλης, τόσο ως μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Ωδείου από ιδρύσεώς του, όσο και με την άοκνη προσπάθειά του στην ανάπτυξη κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας σε πολλούς τοπικούς φορείς.
Η πόλη είναι έτοιμη πλέον να γνωρίσει και να αγκαλιάσει το συνθετικό έργο του Σπύρου Ευαγγέλου, για το οποίο θα μιλήσει στην εκδήλωση ο καταξιωμένος μουσικογράφος-ερευνητής, επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Μουσουργών, κ.Θωμάς Ταμβάκος. Τα έργα θα ερμηνεύσουν επί σκηνής καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας αλλά και καταξιωμένοι μουσικοί της περιοχής.
Οι συνθέσεις του είναι γραμμένες για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων, τραγούδι, βιολοντσέλο και πιάνο, αλλά και σύνολα πνευστών με φλάουτο κλαρινέτο και τρομπέτα. 
Βασίζονται στην αστείρευτη μουσική παράδοση του τόπου μας, αλλά έχουν μια ανεπιτήδευτη αμεσότητα προς τον ακροατή, που πηγάζει από την απλότητα του ύφους και την εκλεπτυσμένη χρήση των δυτικοευρωπαϊκών συνθετικών τεχνικών.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

 

Και δυό λόγια για τον Συρρακιώτη μουσικοσυνθέτη :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου