Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πάτρας. Κοπή πίτας και νέος πρόεδρος μετά απο 29 (!!!) χρόνια



Ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου κος Γιώργος Μαντζαβίνος
"Το Τέλος μιας εποχής – Αρχή μιας νέας"

Από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πάτρας στις 10.02.13


Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου της Πάτρας ο Γιώργος Μαντζαβίνος



Επίτιμος Πρόεδρος ο Μανόλης Μαγκλάρας. 
Επίτιμος Αντιπρόεδρος ο Κώστας Ντόντορος

Η φετινή πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, κοπή της πίτας των Αποδήμων Συρρακιωτών της Πάτρας & της ευρύτερης περιοχής Ν.Δ Ελλάδος, ήταν για μας τους Συρρακιώτες που παρευρεθήκαμε στο "Σπίτι του Ηπειρώτη" μια ιστορική μέρα.

Όταν μπροστά σ όλες τις οικογένειες των συμπατριωτών μας που είχαν έρθει με παιδιά &  εγγόνια στην κοπή της πίτας- αντάμωμα , ο Προεδρός μας Μανόλης Μαγκλάρας καταφανώς συγκινημένος, κάνοντας μια αναδρομή στη γέννηση και διαδρομή του Συνδέσμου μας, μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, μας ανακοίνωσε...
ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει την προεδρία του Συνδέσμου στη νεότερη γενιά των Συρρακιωτών.

Βούρκωσαν οι νεότεροι όταν ο Πρόεδρος Μανόλης Μαγκλάρας, μας διάβαζε τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου (1985), πολλοί απ τους οποίους δεν βρίσκονται αναμεσά μας.

Παρά την επιμονή των περισσοτέρων συμπατριωτών, να παραμείνει λίγο ακόμη στην προεδρία όντας γνώστης , δημιουργικός  και ακμαίος σ΄όλα τα επίπεδα με  ότι και αν κάνει , δεν επεμείναμε φερνοντάς τον σε δύσκολη θέση, και πειστήκαμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για νέα  πνοή και νέο ξεκίνημα για τους Συρρακιώτες της Πάτρας.

Συρρακιώτες της Πάτρας
Οι συμπατριώτες μας ομόφωνα αποδέχτηκαν την πρόταση του ,  τα περισσότερα μέλη του νέου Δ.Σ να προέλθουν από Συρρακιώτες που διατηρούν κατοικία στο χωριό και οι οποίοι εκ των πραγμάτων, θα επισκέπτονται το χωριό και θα ενδιαφέρονται άμεσα για την προκοπή και αναπτυξή του.


Έτσι προέκυψε το νέο Δ.Σ για την διετία 2013-2015


   Πρόεδρος:                 Γεώργιος  Χρήστου Μαντζαβίνος

  Αντιπρόεδρος :          Γεώργιος Σιώγιας

Γ.Γραμματέας:            Χριστίνα-Σοφία  (Σπύρου) Μαντζαβίνου

  Ταμίας :                     Ευάγγελος Δ.Χασάνης

  Μέλος :                      Ευγενία Αντ.Ζαρονίκα

  & Ε.Ε                          Δημήτριος Χασάνης

                                       Βασιλική Τέφα

                                       Ηλίας Μπούτικος


Ο νέος Πρόεδρος Γεώργιος Χρήστου Μαντζαβίνος  αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες μας για την τιμή που του έκαναν, δήλωσε πως το Συρράκο ήταν και θα είναι "ή αγάπη μας" και θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς για το καλό του χωριού μας.

Αφού έκοψε την πίτα, που ήταν και φέτος πάλι προσφορά του Σπύρου Μαντζαβίνου, ευχήθηκε σε όλους τα "Χρόνια πολλά"   προσωπικά.

Ακολούθως και έπειτα από πρόταση του νέου προέδρου ανεκηρύχθη ομόφωνα ο Μανόλης Μαγκλάρας "Επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου" καθώς και ο Κώστας Ντόντορος "Επίτιμος Αντιπρόεδρος".


Ιστορική αναδρομή για τον Σύνδεσμο απ' τον Επίτιμο πλέον πρόεδρο Μανόλη Μαγκλάρα
Ο Μανόλης Μαγκλάρας προικισμένος με ικανότητες και αγάπη για το χωριό και την Ήπειρο , ήταν για αρκετά χρόνια & πρόεδρος  του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών , και αφοσιώθηκε όλοκληρωτικά στην υπόθεση "Συρράκο& Ήπειρος", για την έντονη  δε πολιτιστική  & συγγραφική του δραστηριότητα  κάτι που αναγνωρίσθηκε από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία  Ελλάδος στο στάδιο Ειρήνης & φιλίας φέτος,  τιμήθηκε, όπως έχει τιμηθεί και για το Συγγραφικό του έργο από το Πνευματικό κέντρο Συρράκου.

Το 2007 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε στην Πάτρα το   ‘’Σπίτι του Ηπειρώτη ‘’ δημιούργημα με κόπους και συντονισμένες προσπάθειες  χρόνων, πατριωτών  &του αγαπητού μας  προέδρου Μανόλη.

Το Γενάρη του 2013 ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος  απέδωσε την  ονομασία "αίθουσα  Μανόλη  Μαγκλάρα" στην αίθουσα  τελετών  στον  ως άνω χώρο .

Είναι τιμή μας να είναι ο Μανόλης Μαγκλάρας ο άνθρωπος απ το Συρράκο ,που έκανε τόσα πολλά όχι μόνο για τους Συρρακιώτες αλλά και για τους Ηπειρώτες !

Ακολούθως ο Σπύρος Μαντζαβίνος που ήταν και ο τυχερός της πίτας ,πρόβαλε Βίντεο με φωτογραφίες από το χιονισμένο Συρράκο (2013) και μουσική υπόκρουση τα Συρρακιώτικα τραγούδια.

Ήταν μια ιστορική μέρα για τους "Απόδημους Συρρακιώτες της Πάτρας"  το αντάμωμα αυτό.

Καλή χρονιά σε όλους ...



Εκ μέρους του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πάτρας



Χριστίνα – Σοφία Μαντζαβίνου

Γ.Γραμματέας

΄πειροςΗπειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου