Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή στο Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, για την εκμίσθωση ακινήτου του κληροδοτήματος Μπαλτατζή στην Πρέβεζα


Το ακίνητο που "κοσμεί" την παραλία της Πρέβεζας

Επιστολή του Αντιδημάρχου Πρέβεζας για το Κληροδότημα Μπαλτατζή στην Πρέβεζα.
Πρόταση για την εκμίσθωση του ακινήτου

 
Τέσσερις άγονες δημοπρασίες έγιναν απ' τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για το ακίνητο του Κληροδοτήματος Μπαλτατζή στην παραλία της Πρέβεζας.
Η αρχική τιμή της δημοπρασίας ήταν στις 2.400 ευρώ. Ένα ποσό που ...
σίγουρα δεν θα ήταν παράλογο ίσως πριν δύο τρία χρόνια, μιας και το ακίνητο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο στην παραλία της Πρέβεζας, πλην όμως με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες ίσως να φαντάζει υπερβολικό
Πλέον ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην συντήρηση των γραφείων του κληροδοτήματος που λειτουργούν στα Γιάννενα.

Θυμίζουμε ότι με το ποσό που εισπράττει το κληροδότημα από δύο καταστήματα που κατέχει στην Πρέβεζα, καλύπτει το ποσό της οικονομικής βοήθειας (προικοδότησης) σε κοπέλες του Συρράκου που παντρεύονται, καλύπτει και τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου που διατηρεί στα Γιάννενα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας (πρώην γραφεία Κοινότητος Συρράκου).
Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας  κος Δημήτρης Κατσιπανέλης και ο επιχειρηματίας κος Δημήτρης Κάρτσακλας, απέστειλαν επιστολή προς την Δημοτική αρχή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καταθέτοντας μια πρόταση για την επινοικίαση του ακινήτου.
Μια πρόταση που θα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά απ' την Δημοτική αρχή και τις τοπικές αρχές του Συρράκου, λαμβάνοντας υπ' όψιν τους και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, και η οποία μετά τις άγονες δημοπρασίες ίσως να αποτελεί την πιο συμφέρουσα λύση του θέματος.
Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε όλη την επιστολή: ... 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: κ. Ιωάννη Σεντελέ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
 
Κοιν: κ. Χρήστο Σκαμνέλο (Πρώην Αντιδήμαρχο)
             Πρόεδρο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
             Πρόεδρο ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΣΥΡΡΑΚΟΥ
             Συμβούλιο Τ.Κ. ΣΥΡΡΑΚΟΥ



ΘΕΜΑ:   Παραδοσιακό Καφενείο <<ΟΛΥΜΠΙΑ>>

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Πρόσφατα συζητήσαμε για το κληροδότημα των Συρρακιωτών στην Πλατεία Ελευθερίας στην Παραλία της Πρέβεζας, πρώην καφενείο <<ΟΛΥΜΠΙΑ>> το οποίο είναι ξενοίκιαστο μετά και τη διενέργεια του 4ου διαγωνισμού. Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας κάνουμε μια γραπτή πρόταση για την αξιοποίηση του ακινήτου των Συρρακιωτών.

Είναι γεγονός και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου, όταν επισκεφθείς την Πρέβεζα, ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και την παραλία της Πρέβεζας. Αρκετά μεγάλα καταστήματα είναι κλειστά και δυστυχώς αναμένεται σύντομα να κλείσουν και άλλα. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακό καφενείο στην παραλία της Πρέβεζας.
Το κληροδότημα των Συρρακιωτών θα γίνει ένα όμορφο παραδοσιακό καφενείο, στολίδι για την παραλία, το οποίο θα μπορεί να προσφέρει καφέ, αναψυκτικά, ποτά, παραδοσιακά γλυκά σε χαμηλές τιμές για να μπορούν οι Πρεβεζάνοι νέοι αλλά και ηλικιωμένοι να έχουν ένα στέκι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.  Πιστεύουμε ότι η λειτουργία του σαν παραδοσιακό καφενείο θα συμβάλει στη διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού  του τόπου μας.
Αγαπητέ Δήμαρχε, η τιμή ενοικίασης (2.400) ευρώ το μήνα είναι πολύ υψηλή για τις σημερινές συνθήκες. Πρόσφατα δημοπρατήθηκε το ΧΚ Ανηλίου για 20 χρόνια με ετήσιο ενοίκιο 10.000 ευρώ (Σαλέ, κατάστημα ενοικιάσεων και ΧΚ). Και στην Παραλία της Πρέβεζας οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει σημαντικές μειώσεις. Σας κάνουμε μία πρόταση για να τη σκεφθείτε, να τη συζητήσετε με τους συνεργάτες σας και τους Συρρακιώτες και να αποφασίσετε τι θα κάνετε. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μας να συνεργασθούμε όπως τόσο χρόνια συνεργαζόμαστε με τους Συρρακιώτες μέσα και από την εφημερίδα ΒΗΜΑ της Πρέβεζας.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Ενοίκιο 1500 ευρώ
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ 50% (Αν υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης).
Μετά την νόμιμη αύξηση.

Κ. Δήμαρχε,
Το κτίριο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση εσωτερικά. Μοιάζει σαν βομβαρδισμένο, έχουν ξηλωθεί τα πάντα, μέχρι και τα κασώματα από τις πόρτες, Μάλιστα έχει γεμίσει ποντίκια στις πρόχειρες κατασκευές μέσα (μικρό ημιυπόγειο και πατώματα) όπως κατήγγειλαν και οι γειτονικοί καταστηματάρχες.
Θα αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο οικονομικό κόστος για να επισκευαστεί το κτίριο και σίγουρα θα χρειαστούμε ένα χρονικό περιθώριο που μπορεί να ξεπεράσει και τους 4 μήνες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε το καφενείο.

Αν σας ενδιαφέρει η πρότασή μας μπορούμε να τη συζητήσουμε και να ακούσουμε και τις δικές σας παρατηρήσεις και διορθώσεις και με συνεργασία να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις.

Θέλουμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, ότι δεν θα γίνει κάποιο κατάστημα της νύχτας αλλά ένα Παραδοσιακό καφενείο, σημείο αναφοράς για την πόλη της Πρέβεζας.
Ίσως παρουσιαστεί κάποιος και δώσει λίγο μεγαλύτερο ενοίκιο.
Είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα έχετε μετά από λίγο καιρό τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίσατε πρόσφατα;

Για μας προσωπικά μπορείτε να ρωτήσετε κάθε Συρρακιώτη που ζεί στην Πρέβεζα. Ένα είναι σίγουρο, ότι μπορούμε να σας εγγυηθούμε 100% αυτά που σας προτείνουμε.

     Δημήτρης Κατσιπανέλης                                       Δημήτρης Κάρτσακλας
Αντιδήμαρχος Δήμου Πρέβεζας                                         Επιχειρηματίας
        Ιδιοκτήτης-Εκδότης
   Εφημ. ΒΗΜΑ της Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου