Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ματσουκιώτης πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Σπύρος Κωσταδήμας, σε συνέντευξη στην ΕΡΑ 5



Ο Ματσουκιώτης Σπ. Κωσταδήμας

Συνέντευξη του προέδρου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρου Κωσταδήμα, στην εκπομπή «Πρόσωπα της Ομογένειας»

Ο Ματσουκιώτης πρόεδρος μίλησε
για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία και τις σχέσεις Γερμανίας -  Ελλάδας.




Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Σπύρος Κωσταδήμας στη ΕΡΑ 5, στην εκπομπή «Πρόσωπα της Ομογένειας» και στο δημοσιογράφο Γιώργο Πίκουλα.


Ο κ. Κωσταδήμας, ο οποίος ως γνωστό από τον περασμένο  Μάιο είναι ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και κατάγεται απ’ το Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ομοσπονδίας η οποία ιδρύθηκε το 1976 στη Στουτγάρδη και εκπροσωπεί σήμερα 25 συλλόγους σε όλη την Ευρώπη με περισσότερους από 100 χιλιάδες Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες.
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης πήρε η συζήτηση για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία και οι σχέσεις Γερμανίας -  Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, «Υπάρχουν δύο ομάδες Γερμανών», τόνισε ο κ. Κωσταδήμας, «η μία που βλέπει με συμπάθεια τους Έλληνες και την Ελλάδα και θέλουν να ...
βοηθήσουν την κατάσταση και υπάρχει και η δεύτερη ομάδα η οποία συνεπικουρούμενη από μερικές εφημερίδες θέλουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ».
Στη συνέχεια αφού έγινε μια γενικότερη ανάλυση της κατάστασης, κλείνοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι  ελπίζει τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία για ν’ αρχίσει κατόπιν η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.
Τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα που προβλέπουν:
-      Εορτασμό από όλους τους Συλλόγους της Ευρώπης της 100ης επετείου από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
-      Κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας (Δ΄ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης).
-      Γ΄ Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Ευρώπης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου