Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν έργα στο Ματσούκι. Καταγγελία της αντιπολίτευσης του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για αδιαφορία στα προβλήματα του Ματσουκίου


Το βλαχόφωνο Ματσούκι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το έργο "Πλακοστρώσεις - καλντερίμια εντός του οικισμού Ματσουκίου" επελέγη για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 
Καταγγελία απ' την αντιπολίτευση του Δήμου για αδιαφορία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ματσούκι

Ένα ακόμη έργο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα το έργο: "Πλακοστρώσεις - καλντερίμια εντός του οικισμού Ματσουκίου" προϋπολογισμού 280.000,00 €, επελέγη για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα: "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η ανάπλαση του οικισμού της Τ.Κ. Ματσουκίου με πλακοστρώσεις εσωτερικών δρόμων και δημιουργία καλντεριμιών.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει δημοπρατηθεί το έργο: "Περιπατητικές διαδρομές Τ.Κ. Ματσουκίου", προϋπολογισμού 178.000,00 €. Πρόκειται για το "Μονοπάτι Ματσούκι - Άγιος Αθανάσιος" που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους του οικισμού. Ηπροτεινόμενη περιπατητική διαδρομή αφορά στη διαμόρφωση του καταστρώματος του...

μονοπατιού, στην τοποθέτηση καλντεριμιού στο κατάστρωμα αυτού, στην κατασκευή μικρών τοίχων αντιστήριξης για την προστασία των περιπατητών, στην τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων, όπου απαιτείται και στην τοποθέτηση ξύλινων πινακίδων πληροφόρησης.




Καμία παρέμβαση στο οδικό δίκτυο στο Ματσούκι
καταγγέλλει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου



Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση του Δήμου Βορείων  Τζουμέρκων και ο Δημοτικός Σύμβουλος απ’ το Ματσούκι κος Παντελής Νάκας, καταγγέλλει την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο κο Γιάννη Σεντελέ για την αδιαφορία που έχει δείξει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ματσούκι με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί η όλη κατάσταση, με τα βουλωμένα φρεάτια, με τα αντιπλημμυρικά χαντάκια που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και με τα ήδη υπάρχοντα που δεν καθαρίστηκαν.
Καταλήγοντας τονίζει πως "η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πως κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει το χωριό. Παρόλα αυτά δεν έγινε από την πλευρά του Δήμου κανένα έργο, καμία παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου