Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στο Συρράκο την περασμένη εβδομάδα (φωτορεπορταζ)



Ότι απέμεινε απ' τις κεραίες....
Μεγάλες οι ζημιές στο "Πάρκο" κεραιών στο Συρράκο απ' όπου παίρνουν σήμα στο μεγαλύτερο μέρος  στην κοιλάδα του Αράχθου

 Ήδη ξεκίνησε η αποκατάσταση αλλά μόνον στην κρατική τηλεόραση

Πτώσεις δέντρων και μικροζημιές στο Συρράκο απ' το ξαφνικό μπουρίνι της περασμένης εβδομάδος

Αρκετές ζημιές προκάλεσε το ξαφνικό Μπουρίνι την περασμένη Τρίτη στο Συρράκο και την γύρω περιοχή.
Ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος διάρκειας περίπου δέκα λεπτών ήταν αρκετός να ξεριζώσει δέντρα μέσα στον οικισμό αλλά και να υπάρξει και πτώση ξερών κλαδιών σε διάφορες περιοχές μέσα στον οικιστικό χώρο.
Ευτυχώς τα σπίτια δεν έπαθαν καμιά ζημιά με μοναδική εξαίρεση τις μικροζημιές που προκλήθηκαν στον «καβαλάρι» μιας στέγης.
Σοβαρές κατολισθήσεις βράχων είχαμε σχεδόν σε όλο τον δρόμο απ’ το Παλαιοχώρι Συρράκου έως και τον περιφερειακό δρόμο του χωριού, με την αντίδραση όμως του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων να είναι άμεση και τις επόμενες δύο μέρες μπουλντόζα του Δήμου να απομακρύνει τις πέτρες και έτσι όλος ο δρόμος να καταστεί προσβάσιμος ακόμη και περιφερειακά του οικισμού.
Η μεγάλη ζημιά όμως που καταδεικνύει και το μέγεθος του...
ανεμοστρόβιλου έγινε στο ύψωμα του Αϊ Γιώργη όπου υπάρχει και το …πάρκο με τις κεραίες διαφόρων κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών καθώς και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και που η εμβέλειά τους σαρώνει όλη την κοιλάδα του Αράχθου και ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Πεσμένη κεραία και στο βάθος οι Καλαρρύτες
Ξεριζώθηκαν κεραίες με τσιμεντένιο υπόβαθρο τριών μέτρων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη έως και σήμερα εκπομπή σήματος της κρατικής τηλεόρασης και μίας εκ των δικτύων της κινητής τηλεφωνίας. Επίσης μεγάλη ζημιά έπαθαν και οι κεραίες ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
Πάντως, με την ευκαιρία αυτή είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε και πάλι το θέμα με τις κεραίες στην περιοχή του Συρράκου που αν και υπάρχει απευθείας ορατότητα με τους πομπούς το Συρράκο εξακολουθεί να μην λαμβάνει σήμα και με εξαίρεση λίγων ελεύθερων καναλιών ιδιωτικής και κρατικής τηλεόρασης στην πλειοψηφία τους δεν υπάρχει εκπομπή σήματος για τους Συρρακιώτες.
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ανέθεσε σε ηλεκτρονικό στην Άρτα την εγκατάσταση νέας κεραίας για την καλύτερη λήψη σήματος σε Συρράκο και Καλαρρύτες χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει γίνει κάτι.
Τέλος στο εξωκλήσι του Α»ι Γιώργη και στον προαύλιο χώρο του ξεριζώθηκε και ένας πλάτανος χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιά στο εκκλησάκι.
Το συνεργείο αποκατάστασης της κρατικής τηλεόρασης ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκεται στο Συρράκο για την αποκατάσταση της δικής τους κεραίας. Για τις υπόλοιπες κεραίες απλά αναμένουμε...
Ακολουθεί πλουσιότερο φωτορεπορτάζ.
:
Το "Πάρκο" με τις κεραίες και κάτω αριστερά το εξωκλήσι του Α"ι Γιώργη
Μια απ' τις πεσμένες κεραίες και στο βάθος το Συρράκο
 
Το sirrakiotis blogspot ευχαριστεί τον ανώνυμο συγχωριανό μας που μας έστειλε τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου