Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μετ' εμποδίων οι εργασίες στην 2η Επαρχιακή οδό

Μετ’ εμποδίων προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής της 2ης Επαρχιακής Οδού, αν και προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα να βγει το έργο εκτός χρονοδιαγραμμάτων.

Ανησυχία στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για την ανακατασκευή λόγω καιρικών συνθηκών

Το τμήμα του έργου από τη Φανερωμένη μέχρι το Καλέντζι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και εκτιμάται πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο δρόμος θα είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένος και θα προχωρήσουν οι εργασίες για την οριζόντια και κάθετη σήμανση, ωστόσο το ίδιο δε συμβαίνει και για το τμήμα από το Ελληνικό μέχρι τη Φανερωμένη.
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βορείων Τζουμέρκων και κατοίκους της περιοχής οι εργασίες εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο αποδίδουν σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, η μία από τις δύο εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία.
Τα οικονομικά προβλήματα διαψεύδονται, όμως, κατηγορηματικά από τον εργολάβο, ο οποίος από την πλευρά του σημειώνει πως τα προβλήματα είναι διαφορετικής φύσης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την Περιφέρεια Ηπείρου που είναι αρμόδια για την επίβλεψη του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. «Δουλεύουμε στους ρυθμούς που μας επιτρέπουν τα προβλήματα», τόνισεμιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως η εικόνα...
που κατά καιρούς σχηματίζει η τοπική κοινωνία, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού πολλά μηχανήματα παραμένουν ακινητοποιημένα μόνο και μόνο επειδή δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσουν έργο.
Το σημαντικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις απαλλοτριώσεις, που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αφορούν κατά κύριο λόγο το συνοικισμό Λάζαινα της Αετοράχης.
Το δικαστήριο για τον ορισμό τιμής έχει αναβληθεί δύο φορές, ενώ αμφίβολο είναι αν θα γίνει η δικάσιμος στις 7 Νοεμβρίου λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών. Επιπλέον υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά των δικτύων της ΔΕΗ και την μετακίνηση της περίφραξης του εκτροφείου θηραμάτων στην περιοχή της Φανερωμένης, ενώ ζήτημα πλέον προκύπτει και με τις καιρικές συνθήκες. Σε ότι αφορά τη ροή της χρηματοδότησης, δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα, αν και λόγω της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για τις επιμετρήσεις, τα χρήματα φτάνουν με σχετική καθυστέρηση στον εργολάβο, ο οποίος χρειάζεται να διαθέτει ο ίδιος την απαιτούμενη ρευστότητα για να προχωράει το έργο. Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι και το τμήμα Ελληνικό – Φανερωμένη της 2ης Επαρχιακής Οδού θα έχει ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2013, ενώ τη δυνατότητα αυτή τόσο από τεχνικής όσο και από οικονομικής άποψης επιβεβαιώνει και ο επιβλέπων από την πλευρά της Περιφέρειας.

Ανησυχεί ο Δήμος Β. Τζουμέρκων
 Παρά τις διαβεβαιώσεις, η ανησυχία στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι το ότι καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη η πρόσβαση προς τα χωριά των Κατσανοχωρίων και των Τζουμέρκων την περίοδο του χειμώνα. Ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται και με την υπό εκτέλεση εργολαβία για την ύδρευση της Δημοτικής Ενότητας Κατσανοχωρίων, αν και όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές στην εφημερίδα «Ελευθερία», εκτιμάται πως η διαμόρφωση της χάραξης και των τελικών υψομέτρων θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί το έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας» και έχει πάρει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Του Αποστόλη Τζελέτα απο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου