Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η ευεργεσία στα Βόρεια Τζουμέρκα. Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Συρράκο

Κληροδοτήματα και δωρεές στα Βόρεια Τζουμέρκα, στο επίκεντρο διημερίδας που διοργανώνεται στο Συρράκο.

 Όλο το πρόγραμμα


Νέα διημερίδα διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου στο συνεδριακό κέντρο Συρράκου "Κ.Κρυστάλλης".
Το θέμα της αυτή την φορά είναι η "Ευεργεσία στα Βόρεια Τζουμέρκα" και το διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου.
Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για όλα τα κληροδοτήματα του Δήμου, με τον κύριο όγκο αυτών, να είναι Συρρακιώτικα.
Στην έναρξη της διημερίδας ο Σπύρος Εργολάβος θα μιλήσει για "τον ρόλο της ευεργεσίας στην απελευθέρωση της Ηπείρου".
Εισηγητές θα μιλήσουν για τα κληροδοτήματα και δωρεές των Χριστόφορου Ρίζου, Σπυρίδωνα Μπαλτατζή, Χρήστου Τσιώκου, Ιωάννου Ρίζου, Χρήστου και Καλλιόππης Μακρυγιάννη, Απόστολου Ρίζου, Βασιλείου Κρυστάλλη, Γεωργίου Ίκκου, Γεωργίου Μπούντα, Ιωάννη Συγκούνα, Κων/νου Χολέβα, Βασιλικής Πανέτη.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εισήγηση του καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Κοντού, ο οποίος θα μιλήσει για τις υποτροφίες που δίνονται κάθε χρόνο σε μαθητές- φοιτητές και μεταπτυχιακούς καταγόμενους απ' το Συρράκο, απ' την πολύ μεγάλη περιουσία που άφησε και διαχειρίζεται το Εθνικό Καποδιστριακό Ίδρυμα ο μεγάλος ευεργέτης του Συρράκου Σπυρίδων Μπαλτατζής.
Επίσης θα αναλυθεί και η περίπτωση της περαιτέρω αξιοποίησης των στρεμμάτων  που κατέχει η πρώην Κοινότητα Συρράκου και πλέον ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές θα μιλήσει για τα κληροδοτήματα Πραμάντων, ενώ θα γίνουν...
εισηγήσεις και για άλλα κληροδοτήματα του Δήμου που βρίσκονται στην Αετοράχη, Ελληνικό, Κορύτιανη και Παλαιοχώρι Συρράκου.
Σκοπός της οργανωτικής επιτροπής είναι να μελετηθούν τα στοιχεία εκείνα που αφορούν την εκπλήρωση των επιθυμιών των διαθετών, αλλά και η ορθολογική διαχείρησή τους απ' τον Δήμο και τις εκάστοτε επιτροπές.
Η οργανωτική επιτροπή ευελπιστεί να βγούνε χρήσιμα συμπεράσματα και από τις συζητήσεις που θα ακολουθούν μετά από κάθε μια απ' τις τρεις συνεδρίες, καθώς και απο τις διαπιστώσεις και προοπτικές που θα προκύψουν απ' το στρογγυλό τραπέζι στο πέρας της διημερίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου είναι το κάτωθι:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου