Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Τεράστιες οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης των Τζουμέρκων


Η ανάγκη να προσδιοριστεί το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η περιοχή των Τζουμέρκων και γύρω από αυτό να στηριχθεί η προβολή και ανάπτυξη της περιοχής αναδείχθηκε στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στα Πράμαντα, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, εκτός Ιωαννίνων.

Τις τοποθετήσεις και προτάσεις των εισηγητών, ειδικών στα θέματα τουριστικής ανάπτυξης, Μαρία Παπάζογλου και Γιάννη Τσιάβου, άκουσαν εκπρόσωποι του Δήμου και επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν.
Η κα Παπάζογλου αναφέρθηκε στο παράδειγμα των Καλαβρύτων που μέσα σε δύο χρόνια αναπτύχθηκε ραγδαία στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας τα κοινά χαρακτηριστικά με την περιοχή των Τζουμέρκων.
Αντίστοιχα, προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη κατέθεσε και ο κ. Τσιάβος, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η «ταυτότητα» στο τουριστικό προϊόν, αλλά και η χρήση του διαδικτύου για την προβολή της περιοχής.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Συρρακιώτης Δημήτρης Δημητρίου δεσμεύθηκε ότι...
θα συνεχιστεί η συνεργασία με όλους τους φορείς για να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ το θέμα της συνεργασίας έθεσε και ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Άγγελος Ζώνιος.

Περιφέρεια – Επιδιώκει την ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη
Η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ήπειρο αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως τόνισαν στην εκδήλωση οι αντιπεριφερειάρχες Στράτος Ιωάννου και Γιάννης Καραμπίνας.
Στην διάρκεια της σύσκεψης οι φορείς της περιοχής και ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου 
Άγγελος Ζώνιος έθεσαν τα ζητήματα τουριστικής προβολής και υποδομών, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στους οδικούς άξονες και οι αντιπεριφερειάρχες υπογράμμισαν, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συμβάλει με κάθε τρόπο για την τουριστική ανάπτυξη και του Δήμου Β. Τζουμέρκων που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό.
Ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα τουρισμού κ. Ιωάννου, σημείωσε ότι στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια και η ανάδειξη των λιγότερο προβεβλημένων περιοχών, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γ. Καραμπίνας, σημείωσε την βαρύτητα που δίνει η Περιφερειακή αρχή στους οδικούς άξονες και ζήτησε την συνεργασία όλων με στόχο την ανάπτυξη.

Ένταση στη συνεδρίαση του ΔΣ

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης αυτής ακολούθησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, με πρώτο θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην πρόεδρος Δημήτρης Μπαράτσας κατηγόρησε την πλειοψηφία για ασυνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις σχετικά με την ανέγερση Επιμελητηριακού Μεγάρου.

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου