Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σε Συρράκο και Καλαρρύτες, διαδραματίζεται το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου


Παραδοσιακό σπίτι στο Συρράκο


Ευαγγελία Ευσταθίου


"Το νοερό μου ταξίδι στα μέρη σας, ήταν συναρπαστικό!!!"






Ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Λιβάνη. Το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Το γυάλινο Ρόδο»
 Η ιστορία κατά το μεγαλύτερο μέρος του διαδραματίζεται στα δύο στολίδια των Τζουμέρκων Συρράκο και Καλαρρύτες. Περιγράφονται.
Στο μυθιστόρημα της Ευσταθίου, περιγράφονται και τα δύο χωριά με λεπτομέρειες, η άγρια ομορφιά των τοπίων, γίνεται αναφορά στο γεγονός πως διάσημοι αργυροχρυσοχόοι προέρχονται από τους Καλαρρύτες,  περιγράφεται η διαδρομή (μονοπάτι) που ενώνει τα δύο χωριά, ο ποταμός Χρούσιας, ο Άγιος Νικόλαος Συρράκου, αρχοντικά, κηπάρια κλπ. Βέβαια πάντα με υποθετικούς ήρωες να πλαισιώνουν τις αναφορές της αυτές.
Πρόκειται για μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, πάθη, αγωνία, συμβιβασμούς. Μια πάλη ανάμεσα στο πρέπει και στο θέλω. Στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα  η...
συγγραφέας  έχει καταθέσει κάτι περισσότερο απ' την ίδια της την ψυχή.
«Το νοερό μου ταξίδι στα μέρη σας ήταν συναρπαστικό» δηλώνει στο
sirrakiotis.blogspot.com, η συγγραφέας του μυθιστορήματος

Το γυάλινο Ρόδο
SBN: 978-960-14-2513-9

Αρ. σελίδων: 608
Η Εμμανουέλα Μαράντη δεν υπήρξε ποτέ ένα ανέμελο παιδί.
Βρισκόταν πάντα στο κέντρο μιας οικογενειακής θύελλας και αντιμετώπιζε τα αδιέξοδα συνήθως με τη φυγή. Έτσι, έπειτα από ένα ισχυρό συναισθηματικό σοκ τη βραδιά των γενεθλίων της, καταλήγει σε μοναστήρι της Ηπείρου αποφασισμένη να αποσυρθεί από τα εγκόσμια και να αναζητήσει τη γαλήνη του Θεού, για να επουλώσει τις βαθιές πληγές της και να αφήσει οριστικά πίσω της τις σκιές του παρελθόντος.
Την ίδια στιγμή, ο Νίκολας Κάραλης, υπαστυνόμος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πιστεύοντας πως έχει λυτρωθεί από τα φαντάσματα του δικού του παρελθόντος, αναλαμβάνει την προστασία της Εμμανουέλας από τη δολοφονική μανία ενός άγνωστου ψυχοπαθούς που επιτίθεται σε νεαρά ορφανά κορίτσια, του επονομαζόμενου Φονιά με τα Μαύρα Ρόδα, ο οποίος δείχνει ότι δε θα σταματήσει το θανατηφόρο παραλήρημά του αν δε φτάσει σ' εκείνη.
Ο Νίκολας και η Εμμανουέλα γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας απίστευτης περιπέτειας σε ένα σκηνικό τρόμου την ώρα που το ρολόι μετράει αντίστροφα για το κύκνειο άσμα μιας ψυχής τσακισμένης από την παράνοια και τη διαστροφή. Παράλληλα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κοινό οδυνηρό παρελθόν τους και ταυτόχρονα το απροσδόκητο παρόν τους. Και, καθώς τα μυστικά ανασύρονται από το σκοτεινό πυθμένα της κρύπτης τους, οι δυο τους καλούνται να δώσουν απάντηση στο μεγαλύτερο δίλημμα απ' όλα: Ενωμένοι μες στην κοσμοχαλασιά ή μοναχικοί σολίστ σε μια παράσταση με αβέβαιο τέλος;
Και δυο λόγια για την συγγραφέα Ευαγγελία Ευσταθίου:
Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Ξεκίνησε να γράφει από μικρή ηλικία, αρχικά παραμύθια και στη συνέχεια διηγήματα. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και τις κατασκευές από φυσικά υλικά. Μιλάει αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Προσωπικές Στιγµές, Πέτρινοι Κύκνοι, Μ’ Άλλα Λόγια Σ’ Αγαπώ, Αν τον Άνεµο Ρωτήσεις και Μετά την Καταιγίδα.

5 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ μέσα απ' την καρδιά μου για τη φιλοξενία του βιβλίου μου στο blog σας!Η αγάπη σας γι' αυτόν το θεϊκό ελληνικό τόπο ήταν η δική μου λατρεία για έντεκα μήνες και κάτι...Τα τοπία σας κατέχουν ήδη την πιο περίοπτη θέση στην καρδιά μου!Γράφοντας ένιωθα σαν να άγγιζα την κάθε πέτρα, σαν ν' ατένιζα τον ήλιο απ' τις αετοκορφές, σαν ν' άκουγα τα τρεχούμενα νερά, σαν να μύριζα τα άγρια βότανα.
    Σας ευχαριστώ γι' αυτό το μοναδικό ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο ποταμος ονομαζεται καλαρρυτικος....και οχι χρουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή