Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Σεντελέ και Δημοτικό Συμβούλιο για τις διαρροές (;) του ΧΥΤΑ

Νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της έδρας του Δήμου, τα Πράμαντα.
Το κυριότερο ίσως θέμα είναι αυτό που αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού. 


Σήμερα εξάλλου στις 11:00 το πρωί ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κος Γιάννης Σεντελές θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΠΕΔ Ηπείρου για το θέμα της εμφάνισης μολυσμένων νερών στην περιοχή του ΧΥΤΑ
 

Χτες το βράδυ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV1 εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ κος Άδωνις Γκρέστας τόνισε ότι ο Δήμος κινείται μεθοδικά για να καταδείξει το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει από κακοτεχνίες σε ένα έργο που κόστισε 11,5 εκατομύρια ευρώ
Ταυτόχρονα τόνισε πως ενώ η βάση του κυτάρρου του ΧΥΤΑ, τα αργιλικά στρώματα είναι επικαλυμμένα με την κατάλληλη μεμβράνη, τα πρανή μέρη του είναι απλές επιχωματώσεις με τα χώματα των εκσκαφών και όχι με στρώματα αργίλου με αποτέλεσμα με την αύξηση της εναποθέτησης των σκουπιδιών να υπάρχει η σχετική διαρροή λημμάτων. 
Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι του Ελληνικού, θα περιμένουν την σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων καθώς και το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο για να καθορίσουν από κοινού με την Δημοτική Αρχή τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων είναι τα κάτωθι
  1.  Συζήτηση επί των πρόσφατων εξελίξεων για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού. Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος.
  2. Αίτηση επιβεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου και εφαρμογή του Εγχειριδίου Διαδικασιών. Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος.
  3. Ενσωμάτωση και προσαρμογή στη λειτουργία του Δήμου, των διαδικασιών του Εγχειριδίου που κατάρτισε η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. / Ε.Ε.Τ.Α.Α. Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος.
  4. Αναμόρφωση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012. Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος.
  5. Αίτηση του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ματσουκίου Ιωαννίνων «Η Βύλιζα» για οργάνωση παραδοσιακού πανηγυριού. Εισηγητής ο κ. Α. Λάνταβος, Δημοτικός Σύμβουλος.
  6. Αποδοχή απόφασης ένταξης και ειδικών όρων της πράξης με τίτλο: «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του οικισμού Τσόπελα Τ.Κ. Πραμάντων» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013». Εισηγητής ο κ. Ι. Σεντελές, Δήμαρχος.
  7. Απολογισμός Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Βορείων Τζουμέρκων από 01/09/2011 έως 31/12/2011. Εισηγητής ο κ. Α. Λάνταβος, Δημοτικός Σύμβουλος.
  8. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου: «Αίθουσα Συνάθροισης Κοινού & Εστίασης» Τ.Κ. Ματσουκίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  9. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή γέφυρας Μαυριάς» της Τ.Κ. Ματσουκίου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  10. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας Πλατανούσας» της Δ.Ε. Κατσανοχωρίων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  11. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης χώρων Δημαρχείου» Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  12. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Τ.Κ. Προσηλίου» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  13. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δημοτικού Διαμερίσματος Προσηλίου» Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  14. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Κατασκευή τουαλετών Δημοτικού Σχολείου Πραμάντων». Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  15. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας Πλατανούσας»του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  16. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Συντήρηση δημοτικών κτιρίων Δ.Ε. Τζουμέρκων» του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  17. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών πλατειών Τ.Κ. Μονολιθίου» Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Εισηγήτρια η κ. Ε. Κολοκούρη, Δημοτική Σύμβουλος.
  18. Αιτήσεις Δημοτών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου