Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γιάννης Σεντελές: «Και αν θριαμβολογήσαμε νωρίς;»


Μια απ' τις πηγές κοντά στον χώρο του ΧΥΤΑ
Την έντονη ανησυχία του για το τι θα γίνει αν τελικά αποδειχθεί ότι υπάρχει κατασκευαστική αστοχία στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού εξέφρασε προχτές ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου.Ο κ. Σεντελές, προ ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ για το πρόβλημα ρύπανσης που εντοπίστηκε την Κυριακή σε πηγή κοντά στον ΧΥΤΑ του Ελληνικού, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει. Τόσο ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων όσο και ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων του νομού συγκέντρωσαν δείγματα προκειμένου να ελεγχθούν εργαστηριακά. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα. 
Αναβλύζοντα νερά αμφιβόλου προέλευσης
Ο κ. Σεντελές και στη προχτεσινή συνεδρίαση κράτησε χαμηλούς τόνους για το αίτιο της ρύπανσης, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους επιστήμονες για να απαντήσουν». Ωστόσο,  δεν έκρυψε τους φόβους τους ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά του δήμου Ιωαννιτών. «Όλο το περασμένο διάστημα, θεωρήσαμε ότι λύσαμε το πρόβλημα διάθεσης των απορριμμάτων στο νομό. Τι θα κάνουμε όμως αν έχει συμβεί κάτι στον ΧΥΤΑ και από τη στιγμή που δεν έχουν εναλλακτικό χώρο για τα σκουπίδια;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.  Ο εναλλακτικός χώρος για τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων θα ήταν η χωματερή της Δουρούτης, η οποία έχει κλείσει. «Ακατάλληλος μεν, αλλά εναλλακτικός» είπε και εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον δήμο Ιωαννιτών ότι έσπευσε να θριαμβολογήσει για το κλείσιμο της χωματερής, την ώρα που ο ΧΥΤΑ βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, και όχι σε κανονική. 
«Τι θα γίνει αν η όλη ιστορία (σ.σ. με τη ρύπανση) μας οδηγήσει σε μια κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ;» πρόσθεσε και έριξε το μπαλάκι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του φορέα διαχείρισης Θωμά Μπέγκα, στον οποίο απηύθυνε δημόσια πρόσκληση για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του φορέα.
                                                                                                       ΠΗΓΗ: Ηπειρωτικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου