Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοι μένουν… οι μισθοί τους φεύγουν... οι αντιμισθίες των αιρετών μειώνονται… με τον καινούργιο εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου για την τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Ηπείρου

 Οριστικά(;;;) δεν αλλάζει ο αριθμός των αντιδημάρχων στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αλλά 2 από τους 5 αντιδημάρχους θα είναι άμισθοι, δηλαδή ΔΕΝ θα λαμβάνουν μισθό από 1.1.2013 (ούτε από την υπηρεσία τους εφόσον είναι άμισθοι αντιδήμαρχοι και εργάζονται στο δημόσιο).
   
Ταυτόχρονα μειώνονται κατά 10 % οι μισθοί των δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων από 1ης Ιανουαρίου 2012 (αναδρομικά).
Επίσης θα προσληφθούν μόνο οι μισοί συμβασιούχοι. Αυτή…
φαίνεται να είναι η τελική συμφωνία της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών.
    Αυτά προβλέπει διάταξη του εφαρμοστικού νόμου που κατατέθηκε χτές στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να εξοικονομηθούν τα υπόλοιπα 17 εκατ. για φέτος από τα συνολικά περίπου 35 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το «Μνημόνιο 2» με βάση την αρχική διάταξη για τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων.
Με διπλασιασμό του ποσοστού μείωσης των μισθών των αιρετών και των συμβούλων θα καλυφθούν τελικά τα μισά (περίπου 17 με 18) από τα 35 εκατ. ευρώ, που προβλέπονται στο νόμο για το «Μνημόνιο 2» με τη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων.  Η αύξηση-διπλασιασμός τής περικοπής από 5% σε 10% προέκυψε από τις προχθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών-υπουργείου Εσωτερικών-ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ και οριστικοποιήθηκε χτες το πρωί. Κι αυτό, για να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση στον αριθμό των συμβασιούχων σε δήμους (κυρίως) και περιφέρειες.
Έτσι με τη νέα, και τελική ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος θα κατατέθηκε χτες στη Βουλή μετά τη σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε χτές το απόγευμα, θα περικοπούν αναδρομικά από 1.1.12 κατά 10% οι μισθοί των περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, των  προέδρων των περιφερειακών συμβουλίων και των επικεφαλής νομικών προσώπων των περιφερειών,  καθώς και των δημάρχων, αντιδημάρχων  και προέδρων δημοτικών συμβουλίων και των επικεφαλής των νομικών προσώπων των δήμων.
Από τις πέντε διατάξεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση και που περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός του «Μνημονίου 2» νόμος «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης του ν.4046/2012»*, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και:
Τη μείωση από 1.1.12 κατά 10% του μισθού των περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, προέδρων περιφερειακών συμβουλίων, καθώς και δημάρχων αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων καθώς και το κόψιμο της αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και επιτροπών (άρθρο 3):



Τη μη καταβολή αντιμισθίας από 1.1.13 στους αντιδημάρχους που επρόκειτο να καταργηθούν (άρθρο 3):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου