Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Παρατείνεται η προθεσμία για τον εναλλακτικό τουρισμό

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων προς ένταξη στην πράξη "Εναλλακτικός Τουρισμός" με νέα καταληκτική ημερομηνία την 15η Φεβρουαρίου 2012 ώρα 24:00, όπως αναφέρει κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» αποσκοπεί στη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, μέσω της αξιοποίησης των εναλλακτικών ή/ και ειδικών μορφών τουρισμού.

Τα Τζουμέρκα, εκτός απ' το ragting, θα πρέπει να αναπτύξουν κι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Εάν δεν συμβεί αυτό θα  αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών. Ήδη αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής μας προσανατολίζονται σε αυτές τις μορφές τουρισμού, για την καλύτερη αξιοποίηση της τουριστικής δραστηριότητος που προσφέρουν τα μέρη μας, σε κοινή βέβαια συνισταμένη με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές των Τζουμέρκων.
Το έντυπο υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους: του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (www.yppo.gr, www.visitgreece.gr), του ΕΣΠΑ (www.espa.gr), της ΕΥΔ/ ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr) και της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) από όπου μπορούν και να εκτυπωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου