Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ασυνεπής ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο Υπουργείο, για την αποστολή στοιχείων μισθοδοσίας των υπαλλήλων του!!!

Ο υφυπουργός κος Ντίνος Ρόβλιας
Κραυγαλέες περιπτώσεις υψηλόμισθων σε ΔΕΥΑ και άλλες δημοτικές επιχειρήσεις έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αυτό που γνώριζαν όλοι επί χρόνια, σε κάθε τοπική κοινωνία, ότι οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) είναι από τους πιο υψηλόμισθους υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου, με μερικές περιπτώσεις να αμείβονται με μισθούς ανάλογους μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, αντιλήφθηκε μόλις τώρα και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Εν όψει των ρυθμίσεων του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας είχε ζητήσει από τους Δήμους στοιχεία της τελευταίας διετίας για το κόστος μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού (μόνιμοι υπάλληλοι και αορίστου χρόνου) των δημοτικών επιχειρήσεων
προκειμένου να αποτυπωθεί το ετήσιο μισθολογικό τους κόστος.
.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων είναι απ’ τους Δήμους εκείνους που δεν απέστειλε τα μισθολογικά στοιχεία που του ζητήθηκαν. Άραγε το αμέλησαν ή το αγνόησαν στον Δήμο μας;
Από την Ήπειρο, οι ασυνεπείς προς τη συγκεκριμένη υποχρέωση είναι οι δήμοι Αρταίων, Βορείων Τζουμέρκων, Γ. Καραϊσκάκη, Κόνιτσας, Μετσόβου,
Νικ. Σκουφά, Πωγωνίου και Πάργας

Τις προηγούμενες ημέρες, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες περιπτώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα (αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος της δημοσιοποίησης) με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τις 85.000 ευρώ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν είναι μεικτά ή όχι. Οι πιο κραυγαλέες είναι οι περιπτώσεις απλών εργατών ή οδηγών με αποδοχές ετησίως που ξεπερνούν τα 40.000 ή και 50.000 ευρώ.

Την άνιση μισθολογική μεταχείριση των υπαλλήλων τη δημιούργησε το ίδιο το κράτος. Το υπουργείο ευελπιστεί ότι με το νέο μισθολόγιο θα μπει κάποια τάξη.
Ο υφυπουργός κ. Ρόβλιας μίλησε χτες για ανάγκη εξορθολογισμού «των αποδοχών που προκαλούν την κοινωνία». Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο για λόγους δημοσιονομικούς, αλλά πρωτίστως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Και βεβαίως να σημειώσω ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα διότι αυτά τα οποία δημοσιοποιήσαμε αφορούν ένα ποσοστό. Δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων».
Βέβαια, το κατά πόσο το υπουργείο μπορεί να παρέμβει στις ΔΕΥΑ είναι μεγάλο θέμα, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν αυτοτελείς επιχειρήσεις που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από την ίδρυσή τους. Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης έχει προειδοποιήσει σχετικά.
ΠΗΓΗ: Ηπειρωτικός Αγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου