Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αναβάλλονται οι εκλογές για τις ΠΕΔ. Στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει ο εκλεχθείς Δήμαρχος των Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης

Την ολιγοήμερη αναβολή των διαδικασιών ανάδειξης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων έδωσε η ΚΕΔΚΕ, η οποία με έγγραφό της προς τις ΤΕΔΚ της χώρας προτείνει νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών.
Βουργαρέλι. Έδρα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
Έτσι τα Δημοτικά Συμβούλια, αντί μέχρι τις 31 Αυγούστου, μπορούν να συνεδριάσουν ως τις 12 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων, ενώ οι εκλογές για τις νέες διοικήσεις στις Περιφερειακές Ενώσεις μπορούν να γίνουν ως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Με βάση τα προβλεπόμενα στο Π.Δ, η Ήπειρος θα έχει Περιφερειακή Ένωση Δήμων με γενική συνέλευση 125 εκπροσώπων και 21μελές διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο τα 12 μέλη θα είναι υποχρεωτικά δήμαρχοι.Για την Άρτα υπάρχει η εκκρεμότητα στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όπου θα διενεργηθούν εν νέου οι εκλογές για ανάδειξη δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου εξαρχής, μετά την ακύρωση της εκλογής του Μαρίνου Γαρνέλη.
 Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, και σε εφαρμογή απόφασης του
Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκδόθηκε σήμερα πρόγραμμα επαναληπτικών εκλογών στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και οι τυχόν επαναληπτικές την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή όλων των νομίμως ανακηρυχθέντων συνδυασμών σύμφωνα με την αριθμ. 2123/2011 απόφαση του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήτοι:
-Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Νάκη του Νικολάου.
-Τζουμέρκα Όραμα Ανάπτυξης – Νέα Εποχή» με υποψήφια δήμαρχο την κ. Σταυρούλα Καραβασίλη του Κωνσταντίνου.
-Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Χασιάκο του Κωνσταντίνου.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει ώρα 7.00 π.μ. και θα λήξει στις 7.00 μ.μ..
Ο κος Μαρίνος Γαρνέλης

Εν τω μεταξύ, αποφασισμένος να διεκδικήσει με κάθε ένδικο μέσο τη δικαίωση της παράταξης, που από την 1η Ιανουαρίου έχει αναλάβει τα ηνία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων δήλωσε ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, την ημέρα που η Περιφέρεια Ηπείρου εξέδωσε το πρόγραμμα διενέργειας των επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο χωρίς τη συμμετοχή της παράταξης του κ. Γαρνέλη.
Η υπόθεση με την ένσταση που κατατέθηκε για παράβαση των άρθρων αναφορικά με την ποσόστωση των γυναικών σε βάρος της παράταξης του κ. Γαρνέλη κατέληξε με την απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε ως παράνομη την συμμετοχή της παράταξης στις εκλογές και αποφάσισε τη διενέργεια νέων εκλογών, με τη συμμετοχή των άλλων τριών παρατάξεων.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης έκανε λόγο για μία υπόθεση αδικίας και απόλυτης κοροϊδίας, όχι μόνο του συνδυασμού και του ιδίου, αλλά κυρίως όσων στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξη.
Ο κ. Γαρνέλης έκανε λόγο για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το ανελέητο κυνηγητό της παράταξης, προσθέτοντας ότι θα φτάσει την υπόθεση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα δικαιωθεί.
«Η εκλογή της παράταξης δεν χαροποίησε πολλούς, γιατί προφανώς κατάλαβαν ότι θα στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά τους και γι’ αυτό ήθελαν να μας βγάλουν από τη μέση. Ο συνδυασμός μας ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Άρτας, δύο φορές χωρίς την παραμικρή υποσημείωση, ενώ το Εκλογοδικείο Ιωαννίνων απέρριψε την ένσταση. Δυστυχώς, το ΣτΕ ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και διέταξε τη διενέργεια εκλογών χωρίς τη συμμετοχή μας. Θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας ενώ σε πρώτη φάση καταθέσαμε αίτηση τριτανακοπής
που θα εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου.

Αν γίνουν οι εκλογές στις 2 Οκτωβρίου και δικαιωθούμε τι θα γίνει στη συνέχεια; Το ελληνικό κράτος θα σπαταλήσει 500.000 ευρώ για τις εκλογές για να κάνει το χατίρι ορισμένων. Οι δήμαρχοι εκλέγονται και δεν διορίζονται. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τη σπουδή ορισμένων. Η παράταξη κέρδισε τις εκλογές με την ψήφο του λαού. Εάν έβγαινα δήμαρχος με απόφαση δικαστηρίου θα ντρεπόμουνα», σημείωσε ο κ. Γαρνέλης, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό το μέτρο της ποσόστωσης για τη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια.
«Η ποσόστωση θεωρεί τις γυναίκες ως προστατευόμενο είδος, όπως είναι οι φώκιες. Είναι ένα μέτρο που ανήκει στο παρελθόν. Άλλωστε εμείς από τη μη συμμετοχή μίας γυναίκας στο ψηφοδέλτιο χάσαμε ψήφους και δεν κερδίσαμε κάτι περισσότερο»,
τόνισε ο κ. Γαρνέλης.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων τόνισε πως ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξη (Πατριωτικός Υπερκομματικός Συναγερμός) ήθελαν και είχαν το πατρονάρισμα κανενός κόμματος. «Ήξεραν ότι θα με βρουν απέναντι και αυτό ενόχλησε πολλούς», κατέληξε.

Περισσότερα στοιχεία για τις εκλογές εκπροσώπων στην ΠΕΔ μπορείτε να δείτε σε δημοσίευμα του ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΗ πατώντας εδώ

ΠΗΓΗ: epirus gate - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου