Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γλύπτες συζητούν με τους επισκέπτες, στο Ελληνικό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Ο αύλειος χώρος με τα γλυπτά, στο μουσείο Θόδωρου Παπαγιάννη στο Ελληνικό
 «Θέλουμε να ανεβάσουμε τα πράγματα λίγο ψηλότερα». Έτσι κάπως περιέγραψε συνοπτικά τους στόχους του διαρκούς συμποσίου γλυπτικής που διεξάγεται από την περασμένη Πέμπτη μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στο Ελληνικό, ο γλύπτης Θόδωρος Παπαγιάννης.
Ο κ. Παπαγιάννης είναι ένας από τους επτά τελικά (μετά την αναγκαστική απουσία του Φραντσέσκο Μορέτι) καλλιτέχνες οι οποίοι αυτές τις τρεις βδομάδες θα δημιουργούν έργα τέχνης στο προαύλιο του μουσείου «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο παλιό σχολείο του Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Καθένας τους εργάζεται πάνω σε διαφορετικά υλικά και οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τη δουλειά τους και να συζητήσουν μαζί τους. Τα γλυπτά όταν ολοκληρωθούν, θα τοποθετηθούν στη διαδρομή από το Ελληνικό μέχρι τη μονή Τσούκας.
Οι κοι Κανάτσης, Σεντελές, Παπαγιάννης, στην συνέντευξη τύπου
Ο κ. Παπαγιάννης, μαζί με το δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και τον πρόεδρο του σωματείου Φίλων Μουσείου «Θεόδωρος Παπαγιάννης» Τάκη Κανάτση, ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων και έκανε ένα μικρό βιογραφικό για κάθε καλλιτέχνη που παίρνει μέρος στο συμπόσιο, για τους συμμαθητές του, αλλά και τους… μαθητές του που θα δημιουργήσουν μαζί του. Αυτοί, είναι οι Βασίλης Βασίλη, Κώστας Δικέφαλος, Χρήστος Λαζαράκης, Σπύρος Λισγάρας, Χρήστος Ρηγανάς και Δημήτρης Χριστογιάννης.
Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές συνεχάρη τους καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη δραστηριότητα, ενώ ο
κ. Κανάτσης ενημέρωσε και για τη συνέχεια των εκδηλώσεων στο Ελληνικό.
Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει πολιτιστικό διήμερο με εκδήλωση και για την ιστορία του χωριού στην εθνική αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου