Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Με ταχείς ρυθμούς τα έργα στη 2η Επαρχιακή Οδό, απο τον κόμβο του Ελληνικού μέχρι το Καλέντζι, στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων, ένας δρόμος ο οποίος μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων, εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν.
Άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια κάτοικοι και φορείς της περιοχής ζητούσαν τη βελτίωση της 2ης Επαρχιακής Οδού παρουσιάζοντας ως βασικούς λόγους για την ανάγκη των εργασιών, αφενός την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου και αφετέρου την ανάπτυξη της περιοχής.
Οι εργασίες αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται από την ανάδοχο εταιρεία «Γαλαξίας ΑΤΕΒΕ» και «Δομική Άρτας» με προϋπολογισμό του έργου τα 9,5 εκ. ευρώ και επιπλέον 300.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Οι εργασίες ξεκινούν από τον κόμβο του Ελληνικού μέχρι την είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Καλεντζίου σε συνολικό μήκος 11,8 χλμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ITV του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Χριστόφορου Παπαδόπουλου, η μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου εκπονήθηκε από την Εγνατία Οδό και τα έργα θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Άλλωστε πρόκειται για ένα έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος η νέα χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη σε ολόκληρη τη διαδρομή της με μικρές παραλλαγές, εφαρμόζοντας ένα νέο πλάτος οδοστρώματος. Στο υπό βελτίωση τμήμα προτείνεται η διαμόρφωση πέντε ισόπεδων κόμβων, στο Ελληνικό, την Αετορράχη, το Αμπελοχώρι, το Φορτώσι και την Κορύτιανη.
«Το έργο δε θα έχει καμία καθυστέρηση, στην ιστορία θα μείνει όμως η καθυστέρηση των 16 περίπου μηνών από τη δημοπράτηση του έργου», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος που απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και κυρίως το ξεπέρασμα των εμποδίων.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, το Δήμαρχο Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελέ, τους αντιδημάρχους κ. Γκρέστα και κα Κολοκούρη, αλλά και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Ρεκατσίνα που παρενέβη ώστε να μην υπάρξει κώλυμα με την εγγυητική επιστολή. Επίσης ευχαρίστησε και την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.
Ταυτόχρονα στις δηλώσεις του στο ITV ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως κατά μήκος του δρόμου όπου και πραγματοποιούνται οι εργασίες, εργάζονται σήμερα 70 άτομα από την Ήπειρο, γεγονός που αποτελεί μία σημαντική ανάσα για δεκάδες οικογένειες.
Με αφορμή την κρίση και τις δυσκολίες που περνά και ο κλάδος, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως χρειάζεται να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε υπομονή.
«Η ενημέρωσή μας είναι πως το ΕΣΠΑ θα επιταχυνθεί και αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Χρειάζεται υπομονή και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το μυστικό τετράπτυχο της επιτυχίας είναι να δουλεύουμε περισσότερο, να χαλάμε λιγότερα, να πουλήσουμε ό,τι δεν μας χρειάζεται και να μην αγοράζουμε αχρείαστα πράγματα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου