Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Απαγορεύτηκε απ' την Ελληνική Κυβέρνηση ο απόπλους του στολίσκου για την Γάζα

Λίγες ημέρες μετά τη δολιοφθορά σε πλοίο του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ, η οποία όπως φαίνεται είχε την κάλυψη των δυνάμεων ασφαλείας, πλέον η Κυβέρνηση "σαμποτάρει" και επισήμως την αποστολή αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό!
Συγκεκριμένα, με σημερινή (01.07) απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ!
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Παράλληλα, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, θα διενεργούν και πάσης φύσεως ελέγχους σε σκάφη, επιβάτες και πληρώματα.
Έτσι ούτε λίγο - ούτε πολύ, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετατρέπει τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, σε τοποτηρητές και "μαντρόσυκυλα" του Ισραήλ, εντός της ελληνικής επικράτειας!
Σαν να μην έφταναν μάλιστα όλα τα παραπάνω, οι ελληνικές αρχές, θα προβαίνουν και στην ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου (!), για την καταγραφή τυχόν άλλων πλοίων που μπορεί να προβούν σε ανάλογες κίνησεις!

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Την Πέμπτη μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, -κάνοντας ειδική μνεία στον Έλληνα πρωθυπουργό
Γιώργο Παπανδρέου,- που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων του.
Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».

ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Σημείωση Συρρακιώτη:
Αγαπητοί αναγνώστες,  παρακολουθούμε το θέμα, μιας και ένας εκ των ακτιβιστών που θα ταξιδέψει στην Γάζα, είναι ο Συρρακιώτης κος Γιάννης Βαϊτσης.Θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου