Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αλ. Καχριμάνης: Θα υπογραφεί η άδεια προσωρινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό

Την ξεκάθαρη  στάση της Περιφέρειας Ηπείρου να μη συνδράμει στη διαιώνιση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων, υπογράφοντας την αδειοδότηση για την προσωρινή λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, επανέλαβε το βράδυ της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης
Αλ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ Ελληνικού μετά από αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η συζήτηση έγινε παρουσία του δημάρχου Βορ. Τζουμέρκων κου Γιάννη Σεντελέ και εκπροσώπων φορέων και της Επιτροπής Αγώνα στο Ελληνικό . Δεν  έλειψε πάντως η ένταση κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης.
Ο Αλέκος Καχριμάνης ανέφερε πως θα υπογράψει την άδεια λειτουργίας του έργου. Παράλληλα, τόνισε πως κανείς δεν έδωσε γραπτή διαβεβαίωση για τρίχρονη λειτουργία του έργου. Δεν ανέφερε πάντως εάν ο ΧΥΤΑ του Ελληνικού θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ. 
Υπέρ της αδειοδότησης λειτουργίας του έργου τάχτηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αργύρης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση για λειτουργία ΧΥΤΑ και όχι τη μετατροπή του σε ΧΥΤΥ. Από τη Λαϊκή Συσπείρωσης ο Βασίλης Ζιώβας εξέφρασε τη θέση της παράταξης, που είναι να μη λειτουργήσει καν ο ΧΥΤΑ ανεξάρτητα από την έκβαση της εκδίκασης στο ΣτΕ. 
Ο Γ. Παπαδημητρίου από το ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο τόνισε, ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί η συνέχεια λειτουργίας της Δουρούτης, θα πρέπει να απασχολούν και τους κατοίκους του Ελληνικού. Τάχτηκε υπέρ της τριετούς λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Ο Ν. Ζήκος από την πλευρά του χαρακτήρισε ατομική βόμβα την κατάσταση στη Δουρούτη, προσθέτοντας όμως, ότι το ίδιο θα γίνει και στο Ελληνικό, εφόσον λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γ. Σεντελές, μίλησε για εκβιαστικά διλήμματα προς τους κατοίκους του Ελληνικού, με πρόσχημα τις διοξίνες που εκλύονται από τη φωτιά στη Δουρούτη, ενώ οι φορείς του Ελληνικού που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσφυγών.
                                                                                                                  
Πηγή: Epirus on line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου