Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συρρακιώτης ο νέος Διοικητής της Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Συρρακιώτης  σμήναρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου ανέλαβε πριν από ένα περίπου μήνα (24 Ιουνίου) την διοίκηση της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα.
Η Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος της Καλαμάτας, είναι μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία παρέχει ακαδημαϊκή και βασική πτητική εκπαίδευση σε Ικάρους και προκεχωρημένη επιχειρησιακή πτητική εκπαίδευση σε νεοεξερχόμενους ανθυποσμηναγούς για να αποκτήσουν τη μέγιστη ικανότητα σαν αξιωματικοί και χειριστές αεροσκαφών, συνιστά, όμως, κάτι εξαιρετικά σημαντικό επί γενεές γενεών των από αέρα φρουρών του Αιγαίου και της εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο Σμήναρχος Λαμπράκης Δημητρίου (δεξιά) κατά την τελετή ανάληψης της διοίκησης
Ο νέος Διοικητής της Λαμπράκης Δημητρίου που είναι ο πρώτος Συρρακιώτης που αναλαμβάνει διοικητής στην πολεμική μας Αεροπορία, είναι γεννημένος στα Γιάννενα το 1962, από γονείς Συρρακιώτες τον Χρήστο (Τάκης Μπεζεβέγκης) και τηνΕλένη (το γένος Δήμα).
Έχει δύο αδέρφια. Τον Δημήτρη  που ζεί και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα και την Ντίνα. Τελείωσε το παλιό Αρρένων Λύκειο στα Γιάννενα και πέρασε στην σχολή Ικάρων το 1980.
Αποφοίτησε το 1984 σαν 1ος στο αεροπλάνο και 9ος στη Γενική κατάταξη της σειράς του. Υπηρέτησε στα F104στον Αραξο. Μετατάχθηκε στα F16 στην Αγχίαλο με την πρώτη σειρά που ήρθε στην Ελλάδα. Έχει βραβευθεί σε ασκήσεις Παρμενίων σαν καλύτερος πιλότος. Υπηρέτησε στις ΗΠΑ, Βέλγιο, και 2 χρόνια στην Γερμανία. Ηταν Διευθυντής στην Αγχίαλο και στο ΚΕΑΤ στην Ανδραβίδα.
Επίσης υπηρέτησε σαν Μοίραρχος στα F16 B52 και στην Σούδα.Προέρχεται από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.
Από το 1984 έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει 3.500 ώρες πτήσης.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, έχει παρακολουθήσει σχολεία και σεμινάρια και έχει υπηρετήσει ως εθνικός αντιπρόσωπος στη Γερμανία, στο πρόγραμμα ανάπτυξης βλήματος αέρος - αέρος IRIS-T.

Πρίν από έναν μήνα περίπου, έγινε στην βάση που εδρεύει στην Καλαμάτα η τελετή παράδοσης παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου και του νέου διοικητή

Κέντρο αεροπορικής βασικής εκπαίδευσης για όλη την Ευρώπη επιχειρείται να γίνει η 120 ΠΕΑ, η οποία κατατάσσεται στις σημαντικότερες μονάδες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος διοικητής Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πιέρρος, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας.

Ο κ. Πιέρρος εξέφρασε μάλιστα την ευχή να ευοδωθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τη μονάδα - η οποία, όπως είπε, "ίσως γίνει και το κέντρο της αεροπορικής εκπαίδευσης στο βασικό στάδιο, όλης της Ευρώπης".

Κατά τη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στη Διασπορά, ο απερχόμενος διοικητής ταξίαρχος (Ι) Μιχάλης Θεοδωράκης παρέδωσε τη διοίκηση της μονάδας στον νέο διοικητή σμήναρχο (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου.
Ο κ. Θεοδωράκης αναλαμβάνει τη διοίκηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τόσο κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής όσο και αργότερα στη Λέσχη της μονάδας, όπου παρέλαβε αναμνηστικά από το προσωπικό, εξέφρασε τη "βαθιά ανθρώπινη λύπη" του που αποχωρεί από τη μονάδα και ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για την επίτευξη των στόχων της μονάδας, η οποία χαρακτηρίζεται για το υψηλό της επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος διοικητής σημείωσε ότι "στο διάστημα αυτό διαχειριστήκαμε την αποχώρηση έμειρου προσωπικού χωρίς αντικατάσταση, και με νέα δεδομένα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον". Χαρακτηριστικά ανέφερε πως υλοποιήθηκαν με απόλυτη συνέπεια τα χρονοδιαγράμματα εκπαίδευσης των Ικάρων και των ανθυποσμηναγών, οι οποίοι αποτελούν και το επίκεντρο της μονάδας, καθώς πραγματοποιήθηκαν 44.000 ώρες πτήσεις και 250.000 εργατοώρες συντήρησης αεροσκαφών με πολύ σημαντικό γεγονός τον μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.

Ο νέος διοικητής Λαμπράκης Δημητρίου από την πλευρά του τόνισε πως αναλαμβάνει τη διοίκηση ενός πολύ σημαντικού σχηματισμού της Πολεμικής Αεροπορίας, με κύρια αποστολή την παροχή εκπαίδευσης στους Ικάρους και τους ανθυποσμηναγούς - τους οποίους καλεί να καταστούν "ικανοί μαχητές και υπερασπιστές των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας".

Επίσης, διαβεβαίωσε το προσωπικό πως θα διοικήσει με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και τρόπο αξιοκρατικό, βασιζόμενος στο ήθος, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα και τη δικαιοσύνη. Είπε πως "θα είναι συμπαραστάτης και καθοδηγητής σε κάθε υπηρεσιακό, προσωπικό ή οικογενειακό πρόβλημα, αλλά ξεκαθάρισε πως δε θα ανεχτεί συμπεριφορές και νοοτροπίες που θα κινούνται εκτός στρατιωτικής δεοντολογίας και θα αποτελούν εμπόδιο στην εκτέλεση της αποστολής της μονάδας".

Εμείς απ’ την πλευρά μας ευχόμαστε στον συγχωριανό μας  κο Δημητρίου καλή Διοίκηση και να μπορέσει να ανταπεξέλθει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στα νέα  του καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου