Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

«Μέρες και νύχτες με δράση και πολιτισμό…» Πολλές οι εκδηλώσεις στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων με γενικό τίτλο «Μέρες και νύχτες με δράση και πολιτισμό…»
Η αρχή γίνεται με ένα διήμερο εκδηλώσεων στη γέφυρα Γκόγκου στην τοπική κοινότητα Μιχαλιτσίου.
Υπό τον τίτλο «δίπλα στο ποτάμι…», σήμερα  Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του Γιάννη Ξανθούλη «Τα σκουπίδια» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Βορείως» και θα ακολουθήσει στις 11 το βράδυ συναυλία με τους «Longroads», ενώ το Σάββατο στις 9 το βράδυ οργανώνεται λαϊκοδημοτική βραδιά.
«Στην καρδιά του δάσους…» ονομάζεται η ημερήσια εκδήλωση με παραδοσιακή ορχήστρα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί στο οροπέδιο «Βρυζοτόπι» (Τ.Κ. Ποτιστικών).
Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων.
«Τα σκουπίδια» από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «βορείως» θα παρουσιαστούν
την Παρασκευή 5 Αυγούστου στην Πλατανούσα, το Σάββατο 6 Αυγούστου στα Πλαίσια, την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Συρράκο, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο Ελληνικό, την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Μονολίθι, στις 12 Αυγούστου στους Καλαρρύτες, στις
13 Αυγούστου στους Χουλιαράδες και την Τρίτη 16 Αυγούστου στο Παλαιοχώρι.
Παραστάσεις στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων θα δώσει και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων με το έργο «Τα μάγια της πεταλούδας» το Σάββατο 6 Αυγούστου στα Πράμαντα και την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Καλέντζι.
Τέλος, η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Παλαιοχωριτών θα ανεβάσει το Σάββατο 6 Αυγούστου στο Βαθύπεδο το έργο «Ο Αρραβώνας της Ουρανίας», ενώ παράσταση ερασιτεχνικού θεάτρου θα δοθεί και στο Ματσούκι από νέους και νέες του χωριού.
Ακόμη, θα οργανωθούν δύο νεανικές συναυλίες με τους «Longroads» την Παρασκευή 5 Αυγούστου στα Πράμαντα και την Παρασκευή 12 Αυγούστου στα Πλαίσια, ενώ μια βραδιά με λαϊκή και έντεχνη μουσική έχει προγραμματιστεί στα Πράμαντα την Τετάρτη 10 Αυγούστου.
Τέλος, το πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και παιδικής μέριμνας Δήμου Βορείων Τζουμέρκων περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Προσήλιο σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο και τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο Συρράκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου