Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Aποστολή Ισραηλινών δημοσιογράφων στο Συρράκο και γενικότερα σε περιοχές της Ηπείρου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη φιλοξενία, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου, αναχώρησε την περασμένη Κυριακή η αποστολή των Ισραηλινών που επί ένα τετραήμερο ξεναγήθηκε σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Στην αποστολή μετείχαν δημοσιογράφοι, παραγωγοί τηλεοπτικών προγραμμάτων και τουριστικοί πράκτορες. Η επίσκεψη έγινε ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχαν γίνει στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Λευκωσίας «ΤΑΞΙΔΙ 2011» και εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ισραηλινών φιλοξενούμενων στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες, κατά τις οποίες έγινε εκτενής συζήτηση για την προώθηση των διάφορων μορφών τουρισμού που ενδιαφέρουν την Ισραηλινή αγορά.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή την επίσκεψη της Ισραηλινής Αποστολής, υπογράμμισε ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας στοχεύει αφενός στην προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές και αφετέρου στην διάχυσή τους σε όλη την Ήπειρο. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης (Π.Ε. Πρέβεζας) αρμόδιος για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, τόνισε ότι από τη συγκεκριμένη επίσκεψη προέκυψαν θετικές ενδείξεις για περαιτέρω συνεργασία, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.
Και όπως ήταν φυσικό αντιπροσωπεία αυτών επισκέφτηκε και το Συρράκο.
Δύο Ισραηλινοί, ένας δημοσιογράφος και ένας tour operator (τουριστικός πράκτορας), συνοδευόμενοι και απ’ τον Αχιλλέα Παπαευθυμίου, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της «Αλπικής Ζώνης» (εταιρεία ορεινών δραστηριοτήτων) επισκέφτηκε τον Άραχθο, το γεφύρι της Πλάκας καθώς και το Συρράκο το μεσημέρι της Κυριακής.
Απώτερος σκοπός της επισκέψεως αυτής των Ισραηλινών, ήταν να τσεκάρουν τις περιοχές αυτές, για να τις αναδείξουν στην πατρίδα τους και να δημιουργήσουν τουριστικά γκρούπ συμπατριωτών τους να επισκεφτούν την Ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου