Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Νυχτερινή κατάβαση στον Άραχθο, με την πανσέληνο του Αυγούστου!!!

Η Via natura σχεδιάζει και υλοποιεί δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορίες σε χαραγμένα μονοπάτια, καταβάσεις ποταμών με βάρκες (rafting), αναρριχήσεις, καταρριχήσεις βράχων (rappel), εναέρια περάσματα (flying fox σε κεκλιμένο συρματόσχοινο ), κ.α..
Μέλημα της Via natura είναι να μην θεωρούνται οι δραστηριότητες αυτές «extreme sport»  που απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, αλλά να είναι προσιτές στον καθέναν και να αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο των παραδοσιακών εκδρομών και περιπάτων στη φύση με τρόπο διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό. Η ασφάλεια επιτυγχάνεται με την διαρκή εκπαίδευση των συνοδών- οδηγών, καθώς επίσης και με την παροχή σύγχρονου και πιστοποιημένου εξοπλισμού.
Η καθημερινή ενασχόλησή της με τις προαναφερθείσες  δραστηριότητες,  στο φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, καθώς επίσης και ο απαραίτητος εξοπλισμός ο οποίος παρέχεται  από την Via natura, δίνει την δυνατότητα να οργανώνονται εκδρομές, διαφορετικού χαρακτήρα, με απόλυτη ασφάλεια.

            Το 2002 πραγματοποίησε την πρώτη νυχτερινή κατάβαση που έγινε ποτέ στον Άραχθο(φαράγγι Αράχθου).
Έγινε θεσμός και έτσι κάθε χρόνο πραγματοποιείτε νυχτερινή κατάβαση με  την πανσέληνο του Αυγούστου στο φαράγγι του Αράχθου..
Κατάβαση στο ποτάμι με φουσκωτές βάρκες (rafting),  με συντροφιά και μοναδικό φως την πανσέληνο του Αυγούστου!!!
Αφετηρία της διαδρομής η Γέφυρα της Πολιτσάς και τερματισμός η Γέφυρα της Πλάκας.
Φέτος  η νυχτερινή κατάβαση θα  πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Αυγούστου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, και θέλουν να διανυκτερεύσουν σε σκηνή, μπορούν να φέρουν την σκηνή τους και να κατασκηνώσουν στη βάση της  Via Natura  που βρίσκεται στο ποτάμι, στην Γέφυρα της Πλάκας, κάτω από την σιδερένια γέφυρα ( τύπου Μπέλεϊ).
 Αν κάποιοι άλλοι, θέλουν να διανυκτερεύσουν σε δωμάτιο μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με το hotel Τελωνείο με το οποίο η Via Natura είναι άρρηκτα συνδεδεμένη.

Στις ιστοσελίδες  -www.vianatura.gr- & - www.teloneio.gr - θα βρείτε πληροφορίες και λεπτομερέστερη περιγραφή των δράσεών της via natura & για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ:

Via Natura (Νίκος): 26850-31200 & 6972-223574.
Τελωνείο (Μαρίνα Γκαρτζονίκα-Πάππου) :26850-31060 & 6979419773.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου