Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Στήνεται το εργοτάξιο της 2ης επαρχιακής οδού στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, από τον κόμβο Ελληνικού έως το Καλέντζι

        Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ      
   από την εφημερίδα Ελευθερία

Θέμα ημερών είναι πλέον η εγκατάσταση του εργολάβου για την κατασκευή της 2ης επαρχιακής οδού από τον κόμβο Ελληνικού έως το Καλέντζι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ένα έργο που η τοπική κοινωνία αναμένει εδώ και αρκετό καιρό.
Το έργο πρόκειται αφενός να συμβάλλει στην δημιουργία ενός ασφαλέστερου οδικού δικτύου που συνδέει την έδρα του νομού με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αφετέρου να παίξει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της πρόσβασης επισκεπτών στην περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης υπέγραψε χθες τη σύμβαση για την βελτίωση και ασφαλτόστρωση της δεύτερης επαρχιακής οδού, με προϋπολογισμό 9,5 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία «ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΤΕΒΕ- ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΤΕ»
και ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 19η Ιουνίου 2013.
Η εξέλιξη έγινε δεκτή με ικανοποίηση και από την πλευρά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ωστόσο σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές τονίζει πως το έργο αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να βγάλει την περιοχή των Τζουμέρκων από την οδική απομόνωση και πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό στο Περιστέρι και την Ιόνια Οδό στη Σκλίβανη.
Ο κ. Σεντελές δεν παραγνωρίζει πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ωστόσο δηλώνει πως δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η ημιτελής μελέτη για τη σύνδεση με την Εγνατία, αλλά και ταυτόχρονα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να γίνει η μελέτη σύνδεσης με την Ιόνια, ώστε μελοντικά να υπάρχει ετοιμότητα για ένταξη των δύο κάθετων οδικών αξόνων σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων επισημαίνει ότι πρέπει η ανακατασκευή της 2ης Επαρχιακής Οδού να μη σταματήσει στο Καλέντζι, αλλά να συνεχιστεί αρχικά μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας και στη συνέχεια μέχρι τα Πράμαντα και το Ματσούκι. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο δρόμος δεν είναι απλώς σε άθλια κατάσταση, αλλά έχει καταστεί επικίνδυνος λόγω των καθιζήσεων, οι οποίες δε μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες παρεμβάσεις.
Χαρακτηριστικά ανέφερε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Ματσούκι απαιτεί παρέμβαση 350.000 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατον να βρεθεί από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και οι ελπίδες στρέφονται στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαρρυτών Λιάνα Ζέρβα μιλώντας στο ITV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου